Komt Van Aert straks in Waterloo beter voor de dag?

Komt Van Aert straks in Waterloo beter voor de dag?

Om 22u Belgische tijd wordt de tweede wereldbekermanche van het seizoen afgewerkt. Vraag van de dag: komt Wout van Aert straks beter voor de dag dan vorige week in Iowa? De wereldkampioen mikt in elk geval op minstens een podiumplaats.

Het was ongetwijfeld een nederlaag die nog even nazinderde in het kamp van Crelan-Charles. Ook Wout van Aert had het in zijn profcarrière nog niet meegemaakt. "De eerste keer dat ik een écht slechte dag had", klinkt het. "Niet eens in de top tien."

De wereldkampioen had een excuus voor dat slecht resultaat: een lekke band rond halfkoers. Maar dat wil Van Aert niet als excuus inroepen. "Mah nee. Zelfs zonder die lekke band had ik het podium niet gehaald. Van der Poel stak er bovenuit en ook het tempo van Laurens Sweeck en Quinten Hermans kon ik niet aan. Ik kan me aan één ding een klein beetje optrekken: in de tweede koershelft had ik een iets beter gevoel."

Panikeren doet Van Aert niet. "Absoluut niet. Ik heb mijn dagen ingevuld zoals gepland. En dat werd een rustige week. Ik voelde wel wat meer kracht in de benen de voorbije dagen. Hopelijk volstaat dat om opnieuw mee te doen voor het podium."

De week van Van Aert:
Maandag
: verplaatsing van Iowa naar Waterloo. Rustdag
Dinsdag
: joggen + duurtraining
Woensdag
: sprinttraining
Donderdag
: joggen + parcoursverkenning
Vrijdag
: losrijden
Zaterdag
: losrijden

De dames starten straks om 21u, de heren om 22u30. Live te volgen op zowel Telenet als Proximus.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!