Happy Dog Cat

Hittebestendige Sanne Cant wint in Waterloo en leidt in WB

Hittebestendige Sanne Cant wint in Waterloo en leidt in WB

Wereldbekerwinst voor Sanne Cant in de Verenigde Staten. In de hitte van Waterloo bouwde de wereldkampioene haar wedstrijd perfect op. Rond half koers trok ze in de aanval en reed solo naar de overwinning. Ze wordt meteen ook leider in de Wereldbeker.

Ellen Van Loy nam een prima start, daar in de schaduw -figuurlijk dan- van de de Trek-gebouwen. Al snel nam ze een tiental seconden bonus op de eerste achtervolgers Noble, Keough, Nash, De Boer en anderen. Maar na een foutje werd de Kempense teruggepakt.

Ondertussen was ook Sanne Cant na een minder goede start helemaal terug voorin komen aansluiten. Het viel op dat de wereldkampioene op de technische stroken de beste van het hele pak was. En rond halfkoers trok ze ook in de aanval. De verzamelde concurrentie zou haar pas voorbij de aankomst opnieuw te zien krijgen.

De Amerikaanse Keough werd tweede, Ellen Noble snoepte in extremis nog de derde plaats af van Sophie de Boer. Ellen Van Loy moest uiteindelijk vrede nemen met een zevende plaats. Alsof ze na haar foutjes en bijhorende materiaalpech nooit meer echt in haar ritme geraakte.

"Eigen tempo"

"Na een slechte start had ik schrik te veel energie te moeten verspelen om opnieuw aan te sluiten, maar dat ging best vlot. Toen ik plots een gaatje had, heb ik ook beslist om mijn eigen tempo te kiezen, kwestie van niet over mijn toeren te gaan. Maar het ging geweldig."

Opmerkelijk: ondanks de hoge temperaturen (om en bij de 35 graden) mogen de renners en renster in Waterloo geen drinken aannemen onderweg. "Onaanvaardbaar", reageerde Sanne Cant nog voor de wedstrijd. "Tenzij het de bedoeling is dat er ongelukken gebeuren."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag en stand WB dames via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!