Derde seizoenszege voor Mathieu van der Poel in bloedheet Waterloo

Derde seizoenszege voor Mathieu van der Poel in bloedheet Waterloo

Mathieu van der Poel heeft zonet zijn derde seizoenszege behaald. In een cat.2-wedstrijd in Waterloo -opwarmer voor de wereldbekermanche van zondag- haalde de Nederlandse kampioen het na een solo van een half uur. Toon Aerts en Vincent Baestaens werden 2de en 3de.

Toon Aerts bood het langst weerstand aan Van der Poel. Samen waren ze na twintig minuten wedstrijd weggereden uit een kopgroep van zes, waar ook Corné van Kessel, Gianni Vermeersch, Eli Iserbyt en de Amerikaan Tobin Ortenblad deel van uitmaakten.

Rond halfkoers vond Van der Poel het genoeg geweest en trok er alleen op uit. Aerts verloor zienderogen terrein, maar hield wel fraai stand op plaats twee. Voor de derde en laatste podiumplaats kregen we een strijd tussen de jonge Eli Iserbyt en de uit de achtergrond opgerukte Vincent Baestaens. Die laatste zou het uiteindelijk halen. Iserbyt werd vierde, Corné van Kessel maakte de top vijf vol.

35 graden

Wout van Aert stond niet aan de start, evenmin als Laurens Sweeck en Quinten Hermans, de nummers twee en drie van vorige zondag in Iowa. Zij focussen vol op de wereldbekermanche van zondag.

Opmerkelijk: het kwik steeg vandaag tot boven de 35 graden. "Nooit eerder in zulke warme weersomstandigheden gekoerst", aldus Van der Poel aan het Nieuwsblad. "Het kan niet anders of dit moet zondag wel in de kleren kruipen."

Bij de dames ging de overwinning naar Katie Compton, voor Loes Sels -ploegmate van Van Aert. Wereldkampioene Sanne Cant kwam tot twee keer toe ten val en verliet vroegtijdig de wedstrijd.

Foto: ©twitter CyclocrossMagazine / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!