Tom Pidcock pakt ook wereldtitel tijdrijden

Tom Pidcock pakt ook wereldtitel tijdrijden

Hij was al wereldkampioen veldrijden, maar hij mikte ook op de regenboogtrui op de weg. En daar is hij vandaag al in geslaagd. Thomas Pidcock kroonde zich in het Noorse Bergen tot wereldkampioen tijdrijden. Het Telenet-Fideatalent was met voorsprong de beste.

De voorbije winter werd hij Brits, Europees- en wereldkampioen in het veld. In het voorjaar deed hij er nog Parijs-Roubaix bovenop. Daarna zette Tom Pidcock zijn zinnen op het WK op de weg in Bergen, vooraleer hij straks het veld induikt in het shirt van Telenet-Fidea.

In Noorwegen -op een zeer gevarieerd parcours- gaf een gretige Pidcock een klein half uur lang het beste van zichzelf. Zijn enige echte concurrent bleek de Noor Leknessund. Die reed iets beter bergop, maar zowel op het vlakke gedeelte als op de 600 meter lange kasseistrook was Pidcock een stuk sneller. Goud voor het Britse toptalent dus.

Ook dit weekend komt Pidcock nog in actie. Net als in het tijdrijden behoort de jonge Brit ook tot het kransje topfavorieten in de wegrit. Daarna verlegt hij de focus naar het winterseizoen, waarin hij dus bij de beloften zal debuteren als Telenet-Fidea Lion.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!