Happy Dog Cat

Ook Gianni Vermeersch pikt zege mee in Iowa City

Ook Gianni Vermeersch pikt zege mee in Iowa City

Na Laurens Sweeck vrijdagavond, was het gisteravond -vannacht bij ons- de beurt aan Gianni Vermeersch om met de bloemen te zwaaien op Amerikaanse bodem. De Steylaerts-Betfirstprof haalde het van de Fransman Steve Chainel en de Amerikaan Tobin Ortenblad. Er stonden drie Belgen aan de start.

Met zijn vijven kleurden ze de aanvangsfase in deze C2-wedstrijd op de UCI-kalender. Tobin Ortenblad, Steve Chainel en het Belgische drietal Wietse Bosmans, Gianni Vermeersch en Rob Peeters. Dat waren ook de enige drie landgenoten aan de start, daar in Iowa.

Nog voor halfkoers werd dit vijftal herleid tot een trio nadat zowel Peeters als Bosmans vooraan afhaakten. Finaal werd op het selectieve parcours -en met de eerste regenval in Iowa- ook de top drie uit elkaar gerukt. Eerst loste Ortenblad de rol, in de finale bleek Vermeersch ook te sterk voor Chainel. Rob Peeters haalde het voor plaats vier van Wietse Bosmans. Ook opmerkelijk: de zevende plaats van de ondertussen 41-jarige Jonathan Page.

"Zo vroeg op het seizoen meteen winnen is natuurlijk geweldig", genoot de West-Vlaming. "Ik besef dat de tegenstand minder was, maar winnen is altijd plezant en geeft het nodige vertrouwen. Ook voor de ploeg is dit leuk. Vorig jaar won Marcel in Amerika, nu ik. Voor de Wereldbeker zondag hoop ik op een evenaring van vorig jaar. Toen werd ik vijfde."

Van der Poel, Van Aert, Kevin Pauwels, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout zijn zowat de enige toppers die nog niet in actie kwamen in Iowa. De rest deed dat dus ofwel vrijdag- ofwel zaterdagavond. Vanavond (22u30, live te volgen op Telenet), staat de eerst Wereldbekermanche op het menu, meteen de afsluiter van het drieluik in Iowa.

Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031