Vanomobil opendeur
Isolteam - nieuws

Klaas Vantornout veegt meteen de nul weg in Zwitserland

Klaas Vantornout veegt meteen de nul weg in Zwitserland

Knappe zege van Klaas Vantornout in het Zwitserse Baden, waar de eerste manche van de EKZ Tour werd afgewerkt. De 35-jarige West-Vlaming haalde het in een sprint met twee van mountainbiker Nicolas Rohrbach. Neoprof Nicolas Cleppe mocht mee op het podium.

Het was cross, daar in Baden. Regen, modder, glijden. Alles wat met veldrijden te maken had, kwam aan bod. En dan zijn jongens als Nicolas Cleppe, Klaas Vantornout en Philipp Walsleben sowieso op hun best. En doen ook de technisch vaardige mountainbikers het verre van slecht. Want er werd wat afgegleden, deze namiddag.

Rond halfkoers kregen we al een duidelijk zicht op de situatie. Neoprof Nicolas Cleppe en Klaas Vantornout reden aan de leiding, in het gezelschap van Marcel Wildhaber. Deze laatste werd wat later afgelost door mountainbikers Rohrbach en Fl├╝ckiger.

Straffe inhaalrace Walsleben

Vooral Rohrbach maakte indruk. In de slotronde kon die zich voorin losrukken, samen met Klaas Vantornout. Maar de afscheidnemende dubbele Belgische kampioen was de Zwitser net te vlug af in de sprint. Nicolas Cleppe werd fraai derde. Knap debuut voor de eerstejaars prof.

Al gaat onze 'oscar' in Baden sowieso naar Philipp Walsleben, die ver vanuit de achtergrond alsnog naar de vierde plaats snelde. Zonder pech in de beginfase deed de Duitser altijd mee voor winst.

Nog dit: bij de dames ging de zege naar de Nederlandse beloftenwereldkampioene Annemarie Worst. Laura Verdonschot werd derde.

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

oktober 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031