Isolteam - nieuws

Laurens Sweeck won vannacht 'kleine' Jingle Cross

Laurens Sweeck won vannacht 'kleine' Jingle Cross

Laurens Sweeck heeft zijn eerste van het seizoen op zak. In Iowa haalde de ERA-Circusrenner het van de Telenet-Fideaploegmaats Quinten Hermans en Lars van der Haar. Van der Poel en Van Aert stonden niet aan de start in deze avondwedstrijd. Bij de dames won Kaitlin Keough.

Het klinkt een beetje oneerbiedig: de 'kleine' Jingle Cross. Niet de bedoeling. Het is maar om een onderscheid te maken tussen deze versie en die van morgenavond, diegene die meetelt voor de Wereldbeker.

Maar ook die van vannacht (gisterenavond in de VS) kende ook een knap deelnemersveld. Mét de broers Sweeck onder meer. Met vijf Telenet-Fidearenners ook. En met Pauwels Sauzen-Vastgoedserviceduo Adams-Boros, aangevuld met jongens als Stan Godrie (Crelan-Charles) en de betere Amerikanen.

Deze laatsten zouden echter geen rol van betekenis spelen. En rond halfkoers kwamen er eigenlijk al maar twee meer in aanmerking voor de zege: Laurens Sweeck en Quinten Hermans. Maar op de technische stukken maakte Sweeck het verschil en snelde naar zijn eerste seizoenszege. Hermans consolideerde zijn tweede plaats. Lars Van der Haar toonde zich na een sterke tweede koershelft de betere van Jens Adams en Michael Boros in de strijd voor de derde podiumplaats.

Vegas

Morgenavond staat dus de WB-manche op de agenda. Daarna reist Sweeck door naar Las Vegas. De meeste andere toppers passen voor een bezoek in de gokstad en verhuizen richting Waterloo. In de thuisbasis van Trek staan volgend weekend twee wedstrijden op het menu.

Nog dit: de Amerikaanse Kaitlin Keough won de dameswedstrijd, voor haar landgenote Katie Compton en Caroline Mani (Fra). Ellen Van Loy was met haar vijfde plaats de beste Belgische.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Uitslagen vinden jullie via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930