Stephen Hyde vloert Rob Peeters in Rochester (VS)

Stephen Hyde vloert Rob Peeters in Rochester (VS)

Rob Peeters heeft zijn seizoen goed ingezet. In het Amerikaanse Rochester domineerde hij de wedstrijd samen met Amerikaans kampioen Stephen Hyde. In de eindsprint toonde de nummer 10 op de UCI-ranlglijst zich echter de snelste. Jeremy Powers werd derde. Ook vandaag rijdt Peeters nog in Rochester.

De wedstrijd in Rochester bleef lange tijd gesloten. Toen al was duidelijk dat Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) en Stephen Hyde de sterkste renners in koers waren, maar het duurde tot halverwege de wedstrijd vooraleer de twee zich konden afscheiden.

In de voorlaatste ronde prikte Peeters een paar keer, maar hij slaagde er niet in om Hyde van zich af te schudden. Toen in de slotronde de twee iets te veel elkaar het wit uit de ogen keken, kwam uit de achtergrond ook nog Jeremy Powers terug.

Met zijn drieën trokken ze naar de eindsprint en daarin toonde de Amerikaanse kampioen zich de sterkste. Rob Peeters hield Powers net af voor de tweede plaats.

Rob Peeters vertoeft een weekje vroeger in de States dan de andere Europeanen, met als doel er in de twee wedstrijden in Rochester zoveel mogelijk UCI-punten te sprokkelen. Na zijn minder goede winter vorig jaar wil hij immers niet het risico lopen uit de top vijftig van de UCI-ranking te tuimelen. Dat zou hem startrecht in de Wereldbeker ontzeggen.


Foto's: ©TomVandendijck / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!