Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Arzuffi op handen gedragen in 'team Wellens'

Arzuffi op handen gedragen in 'team Wellens'

Dankzij de komst van Daan Hoeyberghs is het team van sportief manager Bart Wellens numeriek met twintig procent toegenomen. Maud Kaptheijns werd vervangen door Alice Maria Arzuffi en zoals u op de foto ziet, wordt de Italiaanse meteen op handen gedragen. BetFIRST is nieuw als tweede naamsponsor.

Verona haakte na een jaar al af als naamsponsor, maar met BetFIRST vond het team van Bart Wellens verse euro's. De Ierse CEO Alexis Murphy leek in elk geval enthousiast toen hij de vijf crossers die het deze winter moeten gaan doen, voor zich zag. En hoofdsponsor Patrick Steylaerts stelde hem meteen gerust. "Vorige winter is goed geweest. We waren aanwezig. Denk maar aan de podiumplaats van Marcel Meisen in de Wereldbeker in Fiuggi."

Ook naar de resultaten van Maud Kaptheijns mocht verwezen worden. De Nederlandse stond een paar keer op het podium van een klassementscross en won de DVV Trofeemanche in Lille. Kapteijns vertrok echter naar Crelan-Charles, het team van wereldkampioen Van Aert.

Lang zullen ze daar bij Steylaerts-BetFIRST niet van wakker liggen. Haar vervangster, de Italiaanse Alice Maria Arzuffi (23), moet qua resultaten niet veel onderdoen. Zij stond zowaar op het podium van de wereldbekermanche in het Duitse Zeven.

"Dan kan je iets", aldus Bart Wellens. "Ze is nog jong en kan nog veel progressie maken. Vooral op crosstechnisch vlak. Dat ze deze winter naar Belgi├ź komt wonen en nu vol voor de cross kiest, getuigt van ambitie." Arzuffi zelf liet al verstaan dat ze graag zou uitblinken in de Superprestige.

Meisen en Vermeersch kopmannen

Daan Hoeyberghs komt over van Beobank-Corendon. Als tweedejaarsprof wordt hij gedacht een stapje vooruit te zetten. Braam Merlier deed het vorig jaar sowieso al uitstekend met winst in een aantal B-crossen. Meer werd van de jongere broer van Tim niet verwacht. Dit jaar wil hij wat meer proeven van de A-wedstrijden.

Kopmannen blijven Marcel Meisen en Gianni Vermeersch. "Marcel liet vorig seizoen mooie dingen zien, maar ik ben er zeker van dat hij nog beter kan. Het is een jongen van extremen. Als iedereen uit zijn truitje bibbert van de koude, komt Marcel boven water. Letterlijk. Alsof het weer geen vat heeft op zijn lijf. Gianni reed een zeer sterke tweede seizoenshelft, wat beloond werd met een WK-selectie. Dit seizoen zou ik hem graag een hele winter zien meestrijden voor een plek in de top vijf."

Meisen en Vermeersch werkten hun zomerprogramma af bij Beobank-Corendon, als ploegmaats van Mathieu van der Poel. Ze voelen zich klaar om er in te vliegen. Net als de andere toppers trappen ze af in Eeklo, nu zondag."

Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juni 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930