Sven Nys brengt goed nieuws: Telenet-Fidea blijft tot eind 2020 in het veld

Sven Nys brengt goed nieuws: Telenet-Fidea blijft tot eind 2020 in het veld

De Telenet-Fidea Lions hebben vandaag hun troepen voorgesteld op het terrein van het Sven Nys Cycling Center. Manager Nys bracht goed nieuws: hoofdsponsors Telenet en Fidea verlengden hun overeenkomst met het team tot eind 2020. Toon Aerts, Corné van Kessel en Lars van der Haar zijn de spilfiguren voor komende winter.

Een enthousiaste Sven Nys, deze namiddag in Baal. Hij begon de ploegpresentatie met twee keer goed nieuws: sponsors Telenet en Fidea blijven tot eind 2020 naamsponsors van het gelijknamige veldritteam. Tweede nieuwtje: de 17-jarige Marthe Truyen zal op 1 maart 2018 als eerste jeugdrenner de overstap maken van het AA Drink Jongerenteam naar de Telenet Fidea Lions. "Een signaal naar alle 60 rennertjes in ons jongerenteam dat het wel degelijk mogelijk is om door te stromen", aldus Nys.

Voorts stelde ploegleider Kris Wouters kort alle renners en rensters voor. Twee dames (Fleur Nagengast en Ellen Van Loy), vier beloften (Thijs Aerts, Andreas Goeman, Yentl Bekaert en Thomas Pidcock) en de zeven profs: Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Daan Soete, Jim Aernouts, Corné van Kessel, Lars van der Haar en Toon Aerts.

Nys: "Dit is meer mijn ploeg dan een jaar geleden"

In een gesprek met Veldritkrant.be vertrouwde Sven Nys ons achteraf toe dat hij steeds meer zijn stempel kan drukken op het team. "Dit is meer mijn ploeg dan een jaar geleden, ja. Ik heb nog meer kunnen doorvoeren wat ik in mijn achterhoofd heb: een kleinere ploeg -met focus op kwaliteit-, verjonging binnen de ploeg, een goede connectie met de jeugdwerking en -niet onbelangrijk- het creëren van een hechte vriendengroep. Ik wilde jongens -en meisjes- die graag voor Telenet-Fidea rijden. Die plezier maken, gekoppeld aan hard werken. Ik ben best flexibel in bepaalde situaties. Dat zullen mijn renners wel beamen. Maar als het serieus is, is het serieus. Zo pakte ik het ook in mijn carrière aan. Ik denk dat in de huidige rennerskern iedereen die grens beter kent dan een jaar geleden."

Sportief blijven zowel Nys als Wouters realistisch. "Wout van Aert en Mathieu van der Poel zullen blijven domineren. Maar wij hebben een groep die af en toe eens die hegemonie moet kunnen doorbreken. Zoals Toon Aerts vorig jaar het EK won. En de beste was in Niel en Baal. Lars van der Haar scoorde in Hoogerheide. Hopelijk slagen we deze winter opnieuw in een aantal stunts als deze. We hebben tijdens de voorbereiding gezien dat iedereen een stapje vooruit heeft gezet. We starten volgende zondag in Eeklo met vertrouwen, ja."

Foto's: ©Photopress / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!