BRICO CROSS Eeklo opener van Europees veldritseizoen

BRICO CROSS Eeklo opener van Europees veldritseizoen

1 september, eerste schooldag. Maar ook het moment waarop we reikhalzend uitkijken naar de start van het veldritseizoen. Vorig jaar was Geraardsbergen de opener. Dit seizoen trekken we naar Eeklo voor de openingsmanche van de BRICO CROSS. Ook Roger De Vlaeminck is paraat.

De tweede editie van de BRICO CROSS werd een week geleden voorgesteld in Eeklo, in aanwezigheid van de jarige Roger De Vlaeminck. Monsieur Paris-Roubaix (70) werd door de organisatoren van Eeklo aangezocht om zijn bijdrage te leveren aan de bouw van het parcours.

"Ik heb toegezegd, ja", vertelt De Vlaeminck. "En mijn gedacht gezegd. Ze hebben geluisterd en wat bochten verbreed. Goed zo. Want het is tegenwoordig al genoeg draaien en keren in de cross." De openingsmanche van de Brico Cross kreeg meteen ook de titel Ereprijs Roger De Vlaeminck mee. Voor wat, hoort wat.

Er viel trouwens nog leuk nieuws te rapen vanop het Brico Cross-front. VTM, dat alle wedstrijden live covert, zal vanaf dit seizoen ook de dameswedstrijden uitzenden. "Vanaf 13u40, aansluitend op het journaal, zijn we op antenne met veldrijden", weet presentator Merijn Casteleyn. Onafgebroken tot ongeveer 16u15, als de heren profs hun job er opzit." Nog goed nieuws vanuit de Medialaan: VTM heeft zijn contract me het overkoepelende SPORT ID verlengd tot en met het seizoen 2019-2020.

Het is voorlopig nog even wachten op de officiële deelnemerslijsten van de Brico Cross Eeklo, maar met Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben de tenoren alvast toegezegd. Ook de andere belangrijkste renners zijn in principe van de partij. We houden jullie op de hoogte via onze kalenderpagina.

De BRICO CROSSEN op een rijtje:

10 september: Eeklo
7 oktober: Meulebeke
14 oktober: Kruibeke
29 december: Bredene
7 februari: Maldegem
18 februari: Hulst (Ned)

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!