Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Koppenbergcross komt onder de hoede van Sport ID

Koppenbergcross komt onder de hoede van Sport ID

De Sint-Pietersvrienden hebben besloten om de organisatie van de Koppenbergcross over te laten aan Sport ID, het sportorganisatiebureau achter de Brico Crossen met Chris Mannaerts, die het management voor zijn rekening neemt.

Ponykoersen, motorcrosswedstrijden, wielerwedstrijden op de weg, … De Sint-Pietersvrienden kruiden sinds 1969 het plaatselijke leven met tal van sportieve evenementen. Zeker vanaf 1988, toen ze hun eerste veldrit organiseerden. Eerst in de Oudenaardse deelgemeente Eine, later op de Koppenberg. Op de spektakelrijke omloop werd in no time een klassieker van jewelste uit de grond gestampt. In 2002 sloot de Koppenbergcross zich aan bij de GvA-Trofee, ondertussen gekend als de DVV Verzekeringen Trofee.

Tot het voorbije jaar het noodlot toesloeg. “In augustus 2016 overleed medebezieler Luc Lamon na een slepende ziekte. Het voorbije voorjaar verloren de Sint-Pietersvrienden ook hun voorzitter Marc Aelvoet, sinds de opstart van de vereniging één van de drijvende krachten”, vertelt parcoursbouwer en ondervoorzitter Patrick Viaene.

“Doordat op die manier een gebrek aan mankracht ontstond én de organisatie van een internationale cross van dergelijk hoog niveau amper nog mogelijk is op vrijwillige basis, werd beslist de Koppenbergcross over te laten aan een extern orgaan. Na lang beraad viel ons oog op SPORT ID. We zijn ervan overtuigd dat onze wedstrijd bij hen in goede handen is en dat de ziel ervan niet verloren zal gaan.”

Chris Mannaerts, die het management van organisatiebureau SPORT ID voor zijn rekening neemt, reageert verheugd: “Verheugd, maar vooral vereerd. De Bult van Melden is in veldritmiddens een mythische plek. De Koppenbergcross is een evenement dat gekoesterd hoort te worden. Daar zullen we met SPORT ID alles aan doen. De ziel van de wedstrijd behouden is sowieso noodzakelijk. We zijn trouwens van plan om de enthousiaste vrijwilligers die de voorbije jaren hun steentje bijdroegen in het succes van de organisatie, opnieuw bij het gebeuren te betrekken.” SPORT ID is niet onervaren in het veldrijden. Vorig jaar lanceerde het sportorganisatiebureau nog succesvol de Brico Crossen.

De Koppenbergcross behoort al jaren tot het regelmatigheidscriterium DVV Verzekeringen Trofee (vroeger GvA Trofee en Bpost Bank Trofee). “En we hebben alvast de intentie om alle afspraken met de DVV Verzekeringen Trofee te respecteren en over te nemen”, besluit Mannaerts.

Archieffoto:©Veldritkrant.beZoeken

Scherpe blik van ... VelofolliesVelofollies

Bijna 1 op 2 verkochte fietsen is elektrisch

Kalender

februari 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728