Kinderen op fietskamp in Baal leren van Sven Nys

Kinderen op fietskamp in Baal leren van Sven Nys

Begin deze week startte de eerste fietskamp van de Sven Nys Cycling Academy. Gedurende een week krijgt een groep kinderen les van Sven Nys en andere ervaren lesgevers. En naast techniek is er ook de nodige aandacht voor veiligheid in het verkeer!

In het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg in Baal kan iedereen permanent terecht om te fietsen of om de hoogtepunten uit de cross her te beleven. Maar ook wie zijn of haar vaardigheden op de fiets wil aanscherpen of een betere mountainbiker of veldrijder wil worden, kan er vanaf nu terecht.

De Sven Nys Academy biedt eerste kennismakingen, maar ook doorgedreven lessenreeksen aan aan jongeren van 8 tot 16 jaar. Wie al wat ervaring heeft met off road fietsen (mountainbike, cross of bmx) kan in een reeks lessen of een zomerkamp nieuwe mogelijkheden leren ontdekken, tips and tricks opdoen of zich zelfs klaarstomen op een eerste carrière in het veld.

Safe Cycling

Het opzet van de fietskampen wordt bovendien mee ondersteund door Fidea, die dit kadert in het teken van de verkeersveiligheid en mee opneemt in hun campagne 'Safe Cycling'. Ook Telenet is sponsor. Maandag startte de eerste kamp en Veldritkrant.be ging vandaag eens langs.

Bekijk en beluister in onderstaande video hoe Sven Nys zijn passie overbrengt.

Vimeo:© Julien Gielen / Tekst: Bart Desmet




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!