Maud Kaptheijns wordt teamgenote van Wout van Aert

Maud Kaptheijns wordt teamgenote van Wout van Aert

Maud Kaptheijns zal komend veldritseizoen de kleuren van Crelan-Charles verdedigen in het veldrijden. Het team van Nuyens laat weten dat de Nederlandse veldrijdster een tweejarig profcontract ondertekende.

De 22-jarige Maud Kaptheijns en het team Crelan-Charles zijn opgetogen met de overeenkomst van twee jaar tussen beide partijen .

”Het vrouwenveldrijden zit al een tijdje in de lift. We zijn dan ook verheugd met de komst van Maud. Ze reed vorig seizoen al heel wat mooie resultaten bij elkaar en is met haar 22 jaar ook nog bijzonder jong. Dat laatste zorgt ervoor dat er nog heel wat progressie kan gemaakt worden.”, aldus ploegmanager Nick Nuyens

Maud Kaptheijns van haar kant twijfelde blijkbaar niet al te lang om het contract te ondertekenen en wil volgend seizoen alvast een stap vooruit zetten.” Ik had in juni enkele aangename gesprekken met de teamleiding. Meteen voelde ik mij thuis en wist ik dat we er contractueel snel zouden uitkomen. Ik ben slechts 22 jaar en wil mij in deze ploeg verder ontwikkelen. Ik werkte vorig jaar een constant seizoen af en zou dit graag herhalen. Als ik ambities moet uitspreken zou ik in de Belgische crossen graag top vijf rijden en in de wereldbeker wedstrijden top tien. Ook de kampioenschappen zijn een doel. Ik zeg niet dat ik ga meestrijden voor winst, maar wil er wel zo goed mogelijk presteren.”, klinkt het ambitieus.

Het team laat nog weten dat hoewel ploegtrainer Niels Albert nog nooit trainde met een veldrijdster, hij overtuigd is van de kwaliteiten van Kaptheijns en enorm uitkijkt naar de samenwerking.

Team Steylaerts van Bart Wellens, dat vorige week nog aankondigde dat Gianni Vermeersch zijn contract verlengde tot maart 2019, ziet zo hun veldrijdster vertrekken naar het team waar ook Wout van Aert voor rijdt.

Foto's:©Veldritkrant.be / Crelan-Charles / Tekst: Bart Desmet
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!