Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Andre Tummeleer schuift rol van ploegleider door naar Angelo De Clercq

Andre Tummeleer schuift rol van ploegleider door naar Angelo De Clercq

Omwille van professionele redenen kiest Andre Tummeleer ervoor om niet langer de ploegleider te zijn van Lares-Doltcini, de opleidingsploeg van Marlux-Napoleongames. Hij wordt vervangen door Angelo De Clercq.

Het team Lares-Doltcini laat weten dat Andre Tummeleer omwille van professionele redenen per direct als ploegleider wordt vervangen door Angelo De Clercq.

"De combinatie van de onregelmatige uren van mijn job met het ploegleiderschap was meer en meer gaan doorwegen. Na tien jaar als renner gevolgd door nog eens 27 jaar in de koers heb ik beslist geen actieve rol meer op te nemen in het wielrennen. De vijf jaar in deze ploeg vormen een supermooie periode om op terug te blikken. We bouwden van nul op: eerst was het opvechten tegen de grote ploegen, na twee jaar hoorden we daarbij en werden we één van de meest succesvolle clubs in het veldrijden. Ik ben iedereen heel dankbaar voor de correcte samenwerking en wens de hele ploeg veel succes in de toekomst", aldus Tummeleer.


Angelo De Clercq maakte al deel uit van de sportieve leiding binnen het opleidingsteam, als begeleider en scout: "Ik ging al vaak naar aspirantencrossen, deed de woensdagtrainingen met de jeugd en begeleid al veel van onze jongeren. Dat ik iedereen al heel goed ken, is een enorm voordeel. Nu wordt mijn takenpakket dus groter en zal ik ook zaterdag en zondag de renners begeleiden tijdens hun wedstrijden. Daarom stop ik zelf volledig met crossen. Een seizoen vroeger dan ik zelf had gepland, maar deze kans wou ik niet laten schieten. Ik blijf wel actief als wegrenner bij Marlux - Napoleon Games, voor zover het wegprogramma van Lares - Doltcini dat toelaat", klinkt het bij De Clercq.

Ploegmanager Mettepenningen heeft vertrouwen in de wissel en is Andre Tummeleer enorm dankbaar voor het grote aandeel dat hij heeft gehad in de uitgroei van de jeugdploeg. "Andre zal steeds welkom blijven in ons midden. Angelo krijgt nu een nieuwe rol in onze ploegstructuur. Zijn functie als ploegleider krijgt bijgevolg voorrang op zijn eigen wielercarrière. Ik heb er het volste vertrouwen in."


Foto's:©Veldritkrant.be / Tekst: Bart Desmet / Bron: Lares-Doltcini
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juli 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031