Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Marianne Vos wint de BeNe Ladies Tour 2017

Marianne Vos wint de BeNe Ladies Tour 2017

Zoals na de tijdrit van zaterdagavond in Sint-Laureins al kon worden verwacht, heeft Marianne Vos de vierde editie van de BeNe Ladies Tour gewonnen. Zelfs een valpartij in de slotrit te Zelzate hield haar niet van een tweede ritzege.

In de proloog van de BeNe Ladies Tour kwam Marianne Vos ten val en verloor zo kostbare tijd voor het klassement. Op vrijdag en zaterdag finishte ze op een tweede plaats. Maar door de besttijd neer te zetten in de tijdrit van 10 km op zaterdagavond kwam de Nederlandse aan de start met de leiderstrui in de slotrit te Zelzate.

Er was even opschudding in de bevoorradingszone bij het ingaan van de zesde ronde toen Marianne weer ten val kwam. Maar ze was snel weer recht en kon op een reservefiets haar plaats in het peloton terug innemen.

De finale

Er waren wel wat aanvalspogingen tijdens de wedstrijd maar uiteindelijk kwam het toch tot een massasprint en daarin versloeg Vos haar landgenote Monique van de Ree en de Noorse Susanne Andersen.

In de slotfase was het heel hectisch”, verduidelijkte Vos. “Veel ploegen wilden nog iets rapen en dan weet je dat het op wat smallere wegen chaotisch wordt. FDJ zette een treintje op voor Fournier, daarachter was het vechten voor de plaatsjes. Ik slaagde erin om mee te schuiven met een ander treintje en kwam op het gepaste moment uit het wiel. En zo sta ik hier met twee ritzeges, eindwinst en nog twee andere truien (punten en rushes, nvdr). En dat terwijl het klassement na mijn val in de proloog al verloren leek. Toen dacht ik enkel nog aan een mogelijk ritsucces."

Lof voor de BeNe Ladies Tour

“Dit is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar, maar dan liefst zonder de valpartijen”, zei Vos. “Vandaag was het een bidon in de bevoorrading die me tegen de grond deed smakken. Dat zijn echter zaken die in elke wedstrijd kunnen gebeuren, dat heeft niets met de organisatie te maken. Die staat ondanks het jonge bestaan zeker op punt, er was een mooi deelnemersveld en de publieke belangstelling was er ook.”

Podium eindstand:

1. Marianne Vos (Ned) 8u50:37; 2. Alice Barnes (GBr) 0:23; 3. Annette Edmondson (Aus) 0:45

Een half crossseizoen met focus op januari

Dinsdag vertrekt Vos al naar Frankrijk voor La Course, bestaande uit een rit naar de Izoard op donderdag en een achtervolgingsrace met de beste twintig in Marseille op zaterdag. “Katarzyna Niewiadoma wordt daar onze kopvrouw”, aldus Vos. “Zelf wil ik in ieder geval Marseille halen. Daarna volgen de Prudential Ride in Londen, het EK en dan wordt het stilaan tijd om op te bouwen naar het WK. Ik kom in ieder geval met een voldoende goede vorm uit deze ronde om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. Wat de winter betreft moeten we alles nog even bekijken, maar dat zal wel weer een half crossseizoen worden met de focus op januari.”

Foto's:©Veldritkrant.be / Tekst: Bart Desmet / Bron: BeNe Ladies Tour

Algemeen klassement: link 1. Marianne VosPuntenklassement: link 1. Marianne VosRushesklassement: link 1. Marianne VosJongerenklassement: link 1. Alice Barnes (GBr)

Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juli 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031