Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Marianne Vos treedt terug in competitie na sleutelbeenbreuk

Marianne Vos treedt terug in competitie na sleutelbeenbreuk

Een vijftal weken terug kwam Marianne Vos ten val in de Ovo Energy Women's Tour en brak hierbij haar sleutelbeen. De veelvoudige wereldkampioene maakt haar rentree in het peloton in de BeNe Ladies Tour die morgen van start gaat.

Op 9 juni, in de derde etappe van de Ovo Energy Women's Tour in Engeland, maakte het peloton zich op voor een sprint in de straten van Royal Leamington Spa. In de laatste kilometer deed zich echter een valpartij voor waarbij Marianne Vos één van de slachteroffers was. Vos, die eerder in de rit ook al onderuit ging, stapte gehavend aan linkerarm en rechterschouder terug op de fiets en reed dapper de wedstrijd nog uit. Na verzorging in de teambus werd Marianne naar het ziekenhuis gebracht om foto's te laten maken. Hieruit bleek dat het rechter sleutelbeen gebroken was.

Na een voorspoedig herstel hoopt de veelvoudige wereldkampioene nu klaar te zijn voor het tweede seizoensdeel en start ze morgen in de BeNe Ladies Tour (13/7 - 16/7).

Op de stadsfiets

Enkele dagen na de vaststelling van de breuk stapte Marianne Vos al terug op de fiets, weliswaar de stadsfiets: “Vrijdag ging ik onderuit, zaterdag ben ik terug naar huis gegaan en zondag heb ik m’n eerste kilometers op de stadsfiets gemaakt. Gewoon voorzichtig rondtoeren met één hand aan het stuur om maar niet stil te hoeven zitten. Het is in zo’n vervelende situatie heerlijk om even buiten te zijn, anders word je gek. In de week daarna heb ik voor het eerst weer op m’n Ridley-fiets gezeten en kort daarna heb ik m’n eerste serieuze trainingen gedaan. Toen het lichaam een wat grotere belasting aankon, ben ik naar Sardinië (op trainingskamp, red.) gegaan.”

Wedstrijdritme opdoen maar ...

Vos spreekt haar lof uit over de BeNe Ladies Tour maar verwacht er zelf nog geen hoge toppen te scheren.“Het is een mooie etappekoers, een volwaardige ronde met een proloog en tijdrit. Daar hebben we er in ons peloton niet heel veel van. Hoe het bij mij zal gaan, is afwachten. Ik heb in Italië op een vrij lage intensiteit getraind. Dus als ik straks maximale inspanningen moet leveren, verwacht ik nog wat tekort te komen. In de BeNe Ladies Tour is het voor mij eerder zaak om wedstrijdritme op te doen. Maar de meeste mensen kennen mij intussen wel: als er kansen op een succesje liggen, laat ik ze niet aan me voorbijgaan,” klinkt het al strijdvaardig.


Bron: Team WM3 Pro Cycling / Tekst: Bart Desmet

Een deelnemerslijst (met o.a. Sanne Cant en Ellen Van Loy) vinden jullie via volgende link
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juli 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031