Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Sven Vanthourenhout vanaf 1 augustus bondscoach veldrijden

Sven Vanthourenhout vanaf 1 augustus bondscoach veldrijden

Sven Vanthourenhout volgt vanaf 1 augustus 2017 Rudy De Bie op als nationale bondscoach van de veldrijders. Rudy De Bie mag zich vanaf die datum toeleggen op de uitwerking van de algemene jeugdopleiding bij Cycling Vlaanderen

Rudy De Bie volgde de betreurde Erik De Vlaeminck op als bondscoach van de veldrijders na afloop van het voor het Belgian Cycling Team uitstekend verlopen wereldkampioenschap van Zolder in 2002. "De Bie stond vijftien jaar met veel succes aan het hoofd van de nationale ploeg en is nu toe aan een nieuwe uitdaging", laat de bond weten via een persbericht.

"Cycling Vlaanderen hervormt de opleiding van de jeugd, en Rudy De Bie is op basis van zijn ruime ervaring de geknipte man om dat project in juiste banen te leiden. Het initiatief van Cycling Vlaanderen breekt met een jarenlange traditie, en wil de jeugd een moderne, aantrekkelijke voorbereiding op het fietsen bieden. De verwezenlijking van dit project en de tijd die dat zal vergen maakt het voor Rudy De Bie onmogelijk om die taak te combineren met zijn werkzaamheden als bondscoach van de veldrijders."

Sven Vanthourenhout volgt De Bie op als nationale coach. De 36-jarige West-Vlaming zal dus maar heel even meer nog aan de slag zijn als ploegleider bij de Telenet Fidea Lions. "Deze aanwerving kadert ook in de modernisering van de technische staf van Belgian Cycling", klinkt het nog vanuit de bond.


Bron: KBWB-Belgian Cycling / Foto's:©Veldritkrant.be - Tekst: Bart DesmetZoeken

Scherpe blik van ... VelofolliesVelofollies

Bijna 1 op 2 verkochte fietsen is elektrisch

Kalender

februari 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728