Van Aert en Van der Poel duelleerden voor winst in Elfstedenronde

Van Aert en Van der Poel duelleerden voor winst in Elfstedenronde

Duel der crossers, gisteren in Elfstedenronde. Wout van Aert haalde het in de sprint van een dozijn kompanen, dat in de straten van Brugge de finale kleurde, van Mathieu van der Poel.

Onder meer Lawrence Naesen, Jens Keukeleire en Tosh Van der Sande hadden gisteren geen verhaal in de Elfstedenronde tegen 's werelds beste veldritduo Wout van Aert en Mathieu Van der Poel. Opmerkelijk: Van Aert begon de sprint vanuit allerlaatste positie. "Maar dat hoefde geen nadeel te zijn", legde hij uit. "Uiteindelijk kon ik zo volledig uit de wind mijn sprint inzetten. Pas in de laatste honderd meter moest ik -dan wel in de wind- nog even volhouden." Voor Van Aert zijn tweede zege in acht dagen tijd. Vorige zondag was hij al de beste in de Ronde van Limburg.

Wout van Aert is klaar voor het BK tijdrijden en BK op de weg

De veldritwereldkampioen is dus klaar voor het BK tijdrijden van donderdag in Chimay en het BK op de weg van zondag in Antwerpen. "Vooral donderdag staat met stip in mijn agenda. Het parcours -brede, rechte wegen met wat bergop en bergaf- ligt me wel. Het is kwestie van 38 kilometer alles te geven en goed te doseren. Dan kom je vanzelf op je plaats. Uiteraard zou de titel mooi zijn, maar als je de deelnemerslijst bekijkt, tel je zomaar tien renners die ook een stukje kunnen fietsen. Lampaert en Campenaerts, maar ook De Gendt, Wellens, Gilbert of Monfort mag je niet onderschatten. Het BK op de weg is een ander verhaal. Daarin moet je wat geluk hebben." Na de kampioenschappen neemt Van Aert wat rust, vooraleer hij opbouwt richting deel twee van zijn zomerprogramma, met onder meer de Binck Bank Tour, Dwars door het Hageland en de Schaal Sels. "Ook daar kijk ik hard naar uit."


Mathieu Van der Poel is klaar voor het WK MTB Marathon

Mathieu Van der Poel moest dan wel het onderspit delven tegen zijn grote concurrent in de winter, de Nederlander vertrok vanuit Brugge met een kamerbrede glimlach op zijn gezicht voor... nog een extra trainingstochtje van goed 80 kilometer. "Ik miste in de sprint wat frisheid", vertelde Van der Poel in Brugge. Begrijpelijk: hij had er op 4 dagen tijd zo een 700 kilometer opzitten. Drie dagen vertoefde hij in de Alpen. In de buurt van Bédoin werkte hij donderdag een intervaltraining van vijf uur af. Zaterdag reed hij de 'Cannibale', een fietstocht van 215 kilometer waarbij twee keer de Ventoux en nog vijf andere cols op het menu stonden.

En na een "gezellig avondje met Eddy Merckx" volgde zondag de Memorial Tom Simpson, waarin hij nog twee keer de Ventoux opreed. Zaterdagavond spoorde ik met de TGV naar Lille, waar kwam hij om 23u aan kwam. Gisterenmorgen rond 9u stond hij al paraat op de Brugse Grote Markt. En na de Elfstedenronde vond Van der Poel het nodig nog wat bij te trainen, vanuit Brugge tot in Waasmunster. Tussendoor woekerde hij nog wat met zijn krachten in deze semiklassieker. "Ach, misschien allemaal niet ideaal als je wil winnen. Maar ik denk dat ik klaar ben voor het WK marathon van volgende zondag. Die titel zou ik graag aan mijn palmares toevoegen."


Fotocopyright Pascal Vande Putte / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!