Wietse Bosmans vanaf 1 mei bij het team ERA-Circus

Wietse Bosmans vanaf 1 mei bij het team ERA-Circus

Wietse Bosmans verdedigt vanaf 1 mei de kleuren van ERA-Circus. De 25-jarige Kalmthoutenaar hoopt na het seizoen van de wederopstanding zijn niveau en prestaties ‘in een nieuwe omgeving’ verder op te krikken.

Na het afscheid van Julien Taramarcaz was ERA-Circus op zoek naar versterking rond kopman Laurens Sweeck. En met Bosmans heeft het team de geschikte renner gevonden. Na enkele moeilijke jaren kon Bosmans zich vorig seizoen weer tonen op het hoogste niveau met onder andere zeges in Bensheim (Duitsland), Leudelange (Luxemburg) en Zonnebeke.

Weloverwogen beslissing

“Mijn overstap naar ERA-Circus is een weloverwogen beslissing die in onderling overleg met alle partijen werd genomen”, aldus Bosmans, die momenteel al met ERA-Circus op stage in Mallorca vertoeft. “Met Marc Herremans werk ik nu nauw samen met iemand waar ik al een goeie band mee had. Ik heb zes mooie jaren gehad bij Beobank, maar anderzijds zal het goed doen om lucht op te snuiven in een nieuwe omgeving.”

Bosmans, momenteel al op stage met ERA-Circus in Mallorca, zal tijdens de voorbereiding op het veldritseizoen niet alleen een weg-, maar ook een mountainbikekalender afwerken. Bosmans: “Dat is de bedoeling. Ik ben geen ervaren rot in het mountainbiken, maar ik wil wel kijken hoe ver ik geraak in een paar wereldbekerwedstrijden. Mijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen is de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) in La Roche-en-Ardenne.”

Foto: © Team Era-Circus




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!