AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Brit Ben Turner versterkt rangen van Beobank-Corendon

Brit Ben Turner versterkt rangen van Beobank-Corendon

De Brit Ben Turner versterkt vanaf 1 september de rangen van Beobank-Corendon. De nummer drie van het WK voor junioren in Bieles tekende voor drie seizoenen en begint bij Beobank-Corendon aan zijn eerste veldritseizoen als belofte.

Dat de bijna 18-jarige Brit een groot talent is, bewees hij vorig seizoen met enkele topresultaten in grote crossen. Zo won Turner de Niels Albert Cyclocross in Boom, werd hij 7e op het EK, 2e op het Brits kampioenschap en stond hij als 2e op het podium in Hoogerheide, Hamme, Bredene en Sint-Niklaas. De kers op de taart kwam er op het WK in Bieles, waar Turner als 3e op een volledig Brits juniorenpodium stond.

“Ik heb enorm veel zin in dit avontuur. België is de absolute top in het veldrijden en ik kom nu terecht bij een van de beste ploegen in de veldritwereld. Dat ik ploegmaat word van Mathieu van der Poel is gewoon geweldig. Ik volg hem al jaren”, aldus een enthousiaste Turner, die zich volledig focust op het veldrijden. “Het is mijn grote passie en ik wil dan ook zo ver mogelijk geraken. De voorbije jaren haalde ik steeds betere resultaten en dat wakkerde de motivatie alleen maar aan.”

Turner, die als junior ook nog een Europese BMX-titel op zak stak, twijfelde dan ook geen seconde om de overstap naar Beobank-Corendon te maken. “Zo’n opportuniteit kon ik echt niet laten liggen”, klinkt het. “En ik ga er volledig voor. Vorig seizoen pendelde ik nog tussen België en Doncaster, maar nu zal ik gedurende het veldritseizoen in België verblijven om zo optimaal te presteren. Wat ik verwacht van mijn eerste jaar als belofte? Dat is simpel. Ik wil gewoon zo goed mogelijke resultaten neerzetten.”

Bij Beobank-Corendon krijgt Turner de kans om zich in ideale omstandigheden verder te ontplooien als veldrijder. Na onder andere kansen voor de Fransman Jauregui, de Duitser Walsleben en de Tsjechen Boros en Toupalik, bewijst de komst van Turner dat Beobank-Corendon de internationalisering van het veldrijden nog steeds een warm hart toedraagt.

Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30