Tom Meeusen vanaf morgen ploegmaat van Van der Poel

Tom Meeusen vanaf morgen ploegmaat van Van der Poel

Tom Meeusen zal vanaf morgen -25 april- de rangen van zijn nieuwe ploeg vervoegen. Dat zijn Telenet Fidea Lions en Team Beobank-Corendon overeengekomen. Binnen enkele dagen reist Meeusen al met zijn kersverse Beobankploegmaats af richting Benicasim.

Meeusen tekende in februari een contract bij Beobank-Corendon dat op 1 januari 2018 zou ingaan. Tot en met 31 december 2017 lag Meeusen immers nog onder contract bij TFL. Alle partijen waren er van overtuigd dat het niet ideaal zou zijn om de seizoensvoorbereiding en -start bij de ene ploeg en de rest van het seizoen bij de andere te rijden. Na onderling overleg werd een akkoord bereikt over een vervroegd vertrek van Tom. Beide ploegen vertrekken over enkele dagen op stage naar het zuiden. Meeusen zal met Beobank-Corendon afreizen en ook meteen in de trui en op de fiets van zijn nieuwe ploeg rondrijden. Op die manier kan hij in de beste omstandigheden de volledige voorbereiding (stages, wegprogramma) bij zijn nieuwe ploeg meemaken en toewerken naar de start van een volledig seizoen binnen zijn nieuwe team.

Nys: "Vervroegde overgang was beste optie"

Sven Nys, teammanager van Telenet Fidea Lions: “Na Toms aankondiging van zijn vertrek in februari, hebben we gezocht naar een constructieve aanpak om de overgangsperiode te overbruggen. Dat leek minder evident dan aanvankelijk gedacht, voor zowel Tom als mezelf, het teammanagement en de renners. Een vervroegde overgang was de beste optie, voor iedereen trouwens en daar hebben we de voorbije weken dan ook werk van gemaakt. We zijn blij dat Beobank-Corendon mee wilde gaan in dat verhaal en ik wil hen dan ook bedanken om dit mogelijk te maken. Ook voor de manier waarop we dit samen hebben kunnen afhandelen! Tom wil ik uiteraard ook bedanken, in naam van de hele ploeg en de sponsors, voor al die jaren waarin hij het beste van zichzelf heeft gegeven voor Telenet-Fidea. We wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.”

Tom Meeusen: “Ik wil beide partijen bedanken voor de vlotte afhandeling van mijn overgang. Het is fijn dat ik mijn samenwerking met de Telenet Fidea Lions na zo veel jaren op een goede manier kan afsluiten.”

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!