Velofollies 2023

Van Aert verslaat Van der Poel in Cyclocross Masters Waregem

Van Aert verslaat Van der Poel in Cyclocross Masters Waregem

Vorig jaar gunde hij de zege nog aan de afscheidnemende Sven Nys, nu maakte wereldkampioen Wout van Aert er een erezaak van om de Soudal Cyclocross Masters in Waregem zelf te winnen. Na een spannend slot versloeg hij Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels.

In eerste instantie lieten de tenoren van het voorbije seizoen de schermutselingen aan zich voorbijgaan, Van der Poel hield zich zelfs lange tijd op rond positie vijftien. Philipp Walsleben, Jan Denuwelaere, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Nicolas Cleppe waren ondertussen de mannen die in de eerste wedstrijdhelft om beurten het deelnemersveld mochten aanvoeren.

In de vierde van zes ronden vonden de toppers dan de tijd rijp om op te schuiven naar voren. Een eerste tempoversnelling van wereldkampioen Van Aert zorgde voor een serieuze schifting, daarna ging het tempo niet meer naar beneden. De slotronde werd aangevat met een kopgroep van vier, bestaande uit Van Aert, Van der Poel, Pauwels en Lars Van der Haar. Ook Tom Meeusen slaagde er nog heel even in om opnieuw aan te pikken, maar even later ging het toch weer te snel voor hem. Van Aert veroverde op het juiste moment de koppositie en hield stand tegen de aandringende Van der Poel, achteraf gekroond tot Koning Winter, en Pauwels.

Net voor de mannen hadden ook de dames, zonder wereldkampioene Sanne Cant, al hun wedstrijd gereden. De toppers ontliepen mekaar nauwelijks, uiteindelijk versloeg Sophie de Boer met klein verschil Ellen Van Loy en Laura Verdonschot.

Record voor Jan Denuwelaere

In het voorprogramma stond voor het eerst een estafette op het programma met ploegen bestaande uit twee mannen en één vrouw. Laurens en Diether Sweeck en Joyce Vanderbeken maakten blijkbaar de beste keuze door Vanderbeken als eerste te laten starten. De achterstand die zij opliep ten opzichte van de met haar gestarte mannen werd door Diether gereduceerd, waarna Laurens het afmaakte in de slotronde.

Jan Denuwelaere toonde zich de beste hoogspringer. Met 80 centimeter verbeterde hij ook het record van Tom Meeusen met vijf centimeter.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!