Tom Meeusen kijkt uit naar Soudal Cyclocross Masters in Waregem

Tom Meeusen kijkt uit naar Soudal Cyclocross Masters in Waregem

Tom Meeusen reed zondag in Oostmalle naar zijn achtste podiumplaats van het seizoen. De Antwerpenaar wil zijn goede vorm nog even doortrekken en woensdag schitteren in de Soudal Cyclocross Masters in Waregem. Spektakel verzekerd !

Wat extra spektakel maakt de cross alleen maar mooier. Een estafette met gemengde ploegen (twee mannen en één vrouw), sneeuw en evenwichtsbalkjes op het parcours en de traditionele hoogspringcompetitie. De ogen van Tom Meeusen glinsteren bij het menu van de Cyclocross Masters in Waregem.

Spektakel

"Het is een cross waar ik me zeker zal amuseren", blikt de toekomstige ploegmaat van Mathieu Van der Poel vooruit. "Op het einde van het seizoen is het leuk om eens iets uit te proberen. Als je valt, dan is de schade niet te groot. En zo'n parcours met veel technische vaardigheden, dat zorgt alleen maar voor meer spektakel en een mooie cross."

Hoewel de prijzen al verdeeld zijn, maakt Meeusen duidelijk dat de slotmanche van de Soudal Classics serieus wordt genomen in het peloton. "Spielerei? Vergeet het maar. Veel mensen denken dat het alleen om de show gaat, maar ieder jaar ga ik helemaal uitgeput naar huis. Er wordt in Waregem serieus gekoerst. Het gaat ook om het eergevoel van de renners. Niemand verliest graag."

Record breken wordt moeilijk

Een derde overwinning in de Ion High Jump staat bij Meeusen hoog aangeschreven. Twee jaar geleden sprong hij nog over 75 centimeter. "Of ik dit jaar een nieuw record zal vestigen? Ik zal er alles aan doen, maar ik denk niet dat ik nog hoger kan springen. Als ik goed kan afzetten, zal ik zeker een goed resultaat neerzetten, maar ik heb er niet extra op geoefend. Of ik voor woensdag nog eens zal testen? Sinds de cross in Oostmalle heb ik blaren op mijn handen, veel oefenen zal er dus niet inzitten."

Meeusen is woensdag niet de enige grote naam die present tekent voor de Soudal Cyclocross Masters. Ook Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel, Laurens Sweeck, Lars Van der Haar, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Sophie De Boer, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot tekenen present.

Foto's: ©Photopress.be / Tekstbron: Golazo


Vind meer info via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!