Van Aert heeft zijn zege in regenboogshirt vast na straffe solo

Van Aert heeft zijn zege in regenboogshirt vast na straffe solo

Na een zes op zes voor Mathieu van der Poel was het in Oostmalle eindelijk prijs voor de wereldkampioen. Wout van Aert demonstreerde van start tot finish en reed meer dan een minuut weg van de concurrentie, inclusief Mathieu van der Poel.

Het was al in de openingsronde dat Van Aert de leiding nam. Jim Aernouts zat in het wiel, maar moest een gaatje laten toen de wereldkampioen in de zandstroken verdapperde. Van der Poel zag het gevaar en probeerde de sprong te maken, maar geraakte niet meer tot in het wiel van Van Aert.

Vijf seconden, meer was de bonus van de Lillenaar niet na een rondje. Van der Poel zag hem echter steeds verder wegrijden en liet zich uiteindelijk terugzakken tot in het eerste achtervolgende groepje, met daarbij onder meer Laurens Sweeck, Michael Boros, Kevin Pauwels, Diether Sweeck, Daan Soete, Tom Meeusen en Gianni Vermeersch.

Spannend duel voor plek twee

Van Aert reed een uur lang foutloos rond, kwam nooit in de problemen en pakte op magistrale wijze zijn eerste zege in zijn nieuwe regenboogshirt. Net als zijn ploegleider Niels Albert vindt Van Aert in Oostmalle een omloop die hem op het lijf geschreven is. Albert is in Oostmalle nog altijd recordhouder met zes zeges. Voor Van Aert was het zijn tweede daar in Malle.

"Ik wilde dolgraag nog een keer winnen", aldus Van Aert na afloop. "Maar de conditie is niet meer top. Daarom ben ik gisteren in Leuven niet meer voluit gegaan toen ik merkte dat de zege er niet meer in zat. Dat heeft vandaag geloond. De beslissing viel in rondes twee en drie toen ik echt à bloc moest gaan om Mathieu af te houden. Dat was het moeilijkste moment van de dag."

De strijd voor de tweede plaats was een stuk spannender. Diether Sweeck, Mathieu van der Poel, Gianni Vermeersch, Tom Meeusen en Kevin Pauwels -die nochtans een pak tijd verloor na een hapering aan een paaltje- leken de beste papieren te hebben. Finaal trokken ze zowaar met zijn tienen de slotronde in. Onder meer David van der Poel, Lars van der Haar en Jim Aernouts haakten hun wagonnetje aan.

Sprintje Van der Poel

Maar finaal namen de broers Van der Poel, Gianni Vermeersch en Tom Meeusen het voortouw. In een sprintje toonde Van der Poel zich de snelste voor Tom Meeusen, David van der Poel en Gianni Vermeersch. Kevin Pauwels werd nog zesde, voor Soete, Aernouts, Diether Sweeck en Lars van der Haar.

Bij de dames ging de zege naar Sanne Cant, voor Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns. Eli Iserbyt won eerder al bij de beloften. En net als gisteren in Leuven won Jelle Camps de juniorenwedstrijd.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!