Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Tom Meeusen wordt schaduwkopman bij Beobank-Corendon

Tom Meeusen wordt schaduwkopman bij Beobank-Corendon

Op 27 februari heeft Tom Meeusen nog een gesprek met Sven Nys. Wat daar dan moet gezegd worden, is een raadsel, want de Essenaar is zo goed als rond met... Beobank-Corendon. Daar zou Meeusen ploegmaat worden van Mathieu van der Poel. Wellicht vanaf 1 januari 2018.

"Ik heb nog met niemand gepraat", aldus Meeusen vorige week nog. "Ik wacht af tot na mijn gesprek met Sven Nys eind deze maand." Dat gesprek zou er normaal komen op maandag 27 februari. "Maar ik weet dat Tom ondertussen wel dégelijk met andere teams aan het praten is", gaf Nys ons zondag mee. "Niet erg, natuurlijk. Hij is einde contract en is op zoek naar een nieuwe overeenkomst voor de volgende jaren. Dan is het logisch dat hij ook met anderen praat."

Nu blijkt echter dat de Essenaar zo goed als rond is met Beobank-Corendon, het team van Mathieu van der Poel. Daar kunnen ze een type als Meeusen wel gebruiken. De voorbije twee jaar stelden de broers Roodhooft immers vast dat, als hun kopman uitvalt, er amper nog resultaten geboekt worden. Philipp Walsleben haalt niet meer zijn niveau van weleer. Wietse Bosmans (de voorbije seizoenen kampend met de ziekte van Lyme) blijft wisselvallig presteren en David van der Poel mist uitschieters.

Sinds 2006

De kranten van het Mediahuis bevestigen vandaag dat Meeusen op 1 januari 2018 naar alle waarschijnlijkheid de overstap maakt. Tenzij Telenet-Fidea Meeusen vroeger laat vertrekken, natuurlijk. Misschien kan dat wel een onderwerp van gesprek zijn, die 27ste februari.

De Kempense publiekslieveling is al sinds januari 2010 prof bij Telenet-Fidea (toen nog Fidea). Hij maakt als jongere zelfs al van 2006 deel uit van het team dat tot vorig jaar werd gerund door Hans van Kasteren. Maar met de komst van Sven Nys als manager, vertroebelde de relatie. Meeusen is de man die koerst en traint vanuit het buikgevoel. Nys is de man van structuur en discipline. Bovendien voelde Meeusen zich niet goed op de Trek-fiets, waarmee het team sinds dit seizoen rijdt.

Breuk met Van Kasteren

Volgens de eerste berichten was Meeusen op zoek naar een privé sponsor. Tormans (een uitzendbureau) toonde interesse, fietsenfabrikant Ridley zou eventueel ondersteunen. Maar Tormans krabbelde uiteindelijk terug. Ondertussen brak Meeusen ook met zijn manager Hans van Kasteren. Wat daar de oorzaak van is, weten we niet. Maar dat hij aan zijn laatste maanden bij Telenet-Fidea bezig is, lijkt ondertussen duidelijk.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juni 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930