Nicolas Cleppe hoopt vandaag profcontract te tekenen bij Telenet-Fidea

Nicolas Cleppe hoopt vandaag profcontract te tekenen bij Telenet-Fidea

Tekent Nicolas Cleppe vandaag een profcontract? Het zou zo maar kunnen. Hij mag immers aan tafel met Sven Nys, teammanager van Telenet-Fidea. Daar gaven ze dit weekend aan alvast te willen verderwerken met de 21-jarige West-Vlaming. "Hij heeft alvast veel potentieel."

Het was zaterdag na de Noordzeecrosss dat Telenet-Fideaploegleider Sven Vanthourenhout ons meldde dat Cleppe vandaag afspraak heeft met teammanager Sven Nys. "We willen immers met Nicolas verder", aldus de Beernemnaar. "In testen liet hij al waarden noteren waarvan we versteld staan. En waarvan niemand anders van de ploeg in de buurt komt, zelfs Toon Aerts niet. Dat wil toch wat zeggen. Bovendien heeft Nicolas de juiste ingesteldheid. Een harde werker wordt altijd geapprecieerd."

Cleppe bevestigde. "Die testen zijn inderdaad goed. Alleen komt het er nog niet altijd uit. Vooral technisch heb ik nog wat werk voor de boeg. Maar daar ga ik komende zomer hard aan werken. Liefst samen met Sven Vanthourenhout. Natuurlijk zou ik dolgraag een profcontact ondertekenen bij Telenet-Fidea. Ik hoop absoluut dat het gesprek met Sven Nys straks uitmondt in een overeenkomst."

De 21-jarige Ingelmunsternaar wordt overigens getraind door Marc Lamberts, de man die ook wereldkampioen Wout van Aert onder zijn hoede heeft. "Ook Marc vertelde me al dat ik profwaardig ben. De testen van Van Aert zijn nog van een ander niveau. Maar ik kom volgens Lamberts wel in de categorie daar net onder. Dat stimuleert. De derde plaats in de eindstand van de Superprestige is een extra opsteker."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!