Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Klaas Vantornout dropt bommetje. Mettepenningen vertelt andere versie

Klaas Vantornout dropt bommetje. Mettepenningen vertelt andere versie

Klaas Vantornout dropte gisteravond tijdens de slotshow van de Hansgrohe Superprestige een bommetje. "Ik had vandaag teammanager Jurgen Mettepenningen aan de lijn. Mijn contract wordt op 1 maart verbroken." Later op de avond wilde die laatste een rechtzetting.

De slotshow van de Hansgrohe Superprestige eindigde gisteravond met een kleine domper. Tijdens het allerlaatste gesprek in het 'koerscafé' (foto boven) vertelde Klaas Vantornout dat hij na de veldrit van Middelkerke een telefoontje kreeg van Jurgen Mettepenningen, zijn teammanager bij Marlux-Napoleon Games. "Mijn contract, dat normaal nog liep tot maart 2018, wordt eind deze maand ontbonden", aldus een aangeslagen Vantornout. "Ik word afgerekend op mijn prestaties. En die zijn blijkbaar niet voldoende."

Er viel een plotse stilte in de zaal. Een deel van het publiek zat met een krop in de keel en voelde mee met Vantornout. Die werd op zijn beurt getroost door dochterlief Milla. Toegegeven, Vantornout (die in mei 35 wordt) is tijdens zijn carrière niet altijd de grootste publiekslieveling geweest, maar dergelijk afscheid verdient de tweevoudige Belgische kampioen absoluut niet. Daar was iedereen het over eens.

Na de live-uitzending van de slotshow gaf Vantornout wat meer uitleg. "Mijn contract liep tot maart 2018, maar er stond wel een clausule in dat er in maart 2017 kon beslist worden om de samenwerking stop te zetten. Dat is wat nu gebeurt."

"Leuk is het niet, natuurlijk. Ik ben negen jaar bij de ploeg. Afscheid nemen na tien seizoenen was mooi geweest. Maar op die manier wil ik geen punt achter mijn carrière zetten. Daarvoor fiets ik nog veel te graag. Dit komt bijzonder hard aan."

Mettepenningen reageert

Nog gisteravond wilde teammanager Jurgen Mettepenningen absoluut reageren via een persbericht, waarin hij beweerde dat de uitlatingen van Vantornout voorbarig waren. Aan Veldritkrant.be gaf hij nog wat extra tekst en uitleg...

"Ik heb inderdaad Klaas aan de telefoon gehad en hem verteld dat ik overweeg om die clausule toe te passen. Dat klopt. Maar ik heb nog geen beslissing genomen. Klaas krijgt maandag een evaluatie. Blijkbaar heeft hij die zelf al gemaakt. Zelf spreek ik me er voorlopig niet over uit. Maar we kunnen niet ontkennen dat zijn resultaten niet super zijn. En dan heb ik wel het recht om die clausule eventueel te gebruiken. Daarvoor dient ze ook. Compleet wettelijk, trouwens. Van een contractbreuk is hier absoluut geen sprake."

Moeilijke onderhandelingen Napoleon Games

In de wandelgangen vingen we ondertussen wel op dat Mettepenningen op zoek is naar een nieuwe naamsponsor. Het contract met Napoleon Games -dat eind dit jaar afloopt- zou niet verlengd worden. Het team zou kunnen besparen door Vantornout te laten vertrekken.

"Ik moet toegeven dat de onderhandelingen richting een contractverlenging met Napoleon Games niet zo vlot verlopen. Logisch, want die worden niet meer gevoerd met de familie Michiels zoals vroeger, maar met het Nederlands investeringsfonds Waterland, dat zich heeft ingekocht. Ik wist dat dit een moeilijk verhaal zou worden. Maar dat staat los van Klaas Vantornout."

"Pidcock? Geen must"

Een ander mogelijke reden is dat Mettepenningen geld wil vrijmaken om juniorenwereldkampioen Pidcock aan te trekken. Net als alle andere teams -waaronder Telenet-Fidea- is ook Marlux-Napoleon Games geïnteresseerd in het Britse supertalent.

"Ook dat is geen reden", aldus de teammanager nog. "Natuurlijk heb ik interesse in Pidcock. Maar zijn komst is geen must. Ik heb sowieso nog Eli Iserbyt die nog twee jaar belofte is. En ook al zou Pidcock komen, dan nog zou dat niet ten koste zijn van andere renners."

Maandag heeft Mettepenningen dus afspraak met Vantornout. Benieuwd of de clausule effectief gebruikt wordt en Vantornout op straat staat. Volgens Mettepenningen hebben de uitlatingen van Vantornout in de Slotshow geen invloed op dat gesprek... "Ach, ik ben niet eens boos op Klaas. Ik ken hem ondertussen een beetje."

"Hoe groot de kans is dat hij blijft, daar kan ik vandaag echter geen antwoord op geven. Natuurlijk ben ik niet vergeten dat hij het team in moeilijke tijden twee Belgische titels heeft bezorgd. Maar dat is ondertussen al een paar jaar geleden en dat moet ik loskoppelen van de huidige situatie..."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

juni 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930