Superprestige ondergaat grondige facelift. Met onder meer Boom als nieuwkomer

Superprestige ondergaat grondige facelift. Met onder meer Boom als nieuwkomer

De Hangrohe Superprestige wordt vanaf volgend seizoen de Telenet Superprestige. Al blijft Hansgrohe wel aan boord, net als de meeste andere sponsors. En de Niels Albert CX in Boom wordt de nieuwkomer in het regelmatigheidscriterium. Zoals eerder al aangekondigd, verdwijnt Francorchamps van de kalender.

Telenet wordt dus de nieuwe main-partner voor de komende drie jaar van de Superprestige. De toonaangevende telecommunicatieleverancier wordt vanaf het seizoen 2017-2018 immers naamsponsor van de 'Telenet Superprestige'.

“Door onze naam aan de Superprestige te verbinden, bevestigen wij onze liefde voor de cross", aldus Play Sports-manager Manu Leroy. "Telenet is al jaren actief als sponsor van het Telenet-Fideateam en de Superprestige. Daarnaast werden we vorig jaar ook naamsponsor van de UCI Wereldbeker. Sinds 2 seizoenen zenden we op Play Sports ook alle crossen van de Superprestige en de UCI Wereldbeker en een aantal losse wedstrijden uit, samen goed voor een 25-tal crossen per seizoen. Als main partner is het uiteraard onze ambitie om samen met de Verenigde Veldritorganisatoren de komende 3 jaar verder aan het succesverhaal van de Superprestige te schrijven.”

Daarnaast mogen de organisatoren van de Superprestige ook de andere bestaande contracten verlengen. Zo heeft Hansgrohe, onze trouwe hoofdsponsor van de voorbije jaren, beslist om verder aan boord te blijven als partner. Ook SBB Accountants Adviseurs verlengde zijn overeenkomst met twee seizoenen, net als fietsenfabrikant Ridley, dat drie jaar langer onze juniorentrofee zal ondersteunen. Ook mediapartner Het Laatste Nieuws verlengde zijn overeenkomst met ons regelmatigheidscriterium voor nog drie jaar extra. En met energieleverancier Lampiris verwelkomt de Superprestige overigens nog een nieuwe partner.

CX NIELS ALBERT 

Volgend seizoen vindt ook een wijziging plaats in de samenstelling van de wedstrijden. Na een samenwerking van drie jaar werd in onderling overleg beslist om afscheid te nemen van de organisatie in Francorchamps. Dat meldden we eerder al. De manche op het Circuit wordt vervangen door de Niels Albert CX in Boom. Deze organisatie zal net als de voorbije twee jaar doorgaan op het het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!