Isolteam - nieuws

Contractverlenging voor Van Kessel. Maar welk spel speelt Meeusen?

Contractverlenging voor Van Kessel. Maar welk spel speelt Meeusen?

De Nederlander Corné van Kessel krijgt bij Telenet-Fidea een contractverlenging van twee jaar. Terecht, wat Van kessel was de voorbije weken een toonbeeld van regelmaat. Maar wat met Tom Meeusen? Die blijkt nog steeds af te wachten. "Op zoek naar een stoel", tweette hij.

Op de website van Telenet-Fidea en via hun social media werd deze middag de contractverlenging van Corné van Kessel officieel aangekondigd. De Nederlander -die weliswaar een Belgische vriendin heeft en ook in ons land woont- heeft het de voorbije weken allesbehalve slecht gedaan. Een verlenging is niet meer dan op zijn plaats.

"Dit is een bevestiging dat ik een goed seizoen heb gereden. Bijna op elk parcours heb ik een goed resultaat neergezet. Daar heb ik afgelopen zomer hard voor gewerkt met mijn trainer Kris Wouters. En de ploeg gaf me dit jaar ook de kans om enkel de Wereldbeker en de DVV Verzekeringen Trofee volledig te rijden. Daardoor had ik tussendoor meer rust en trainingsmogelijkheden en kon ik altijd op niveau blijven presteren."

Speelt Meeusen een spel?

Mooi! Zo heeft het team van Sven Nys stilaan zijn vaste kern voor volgende winter. Met Lars van der Haar, Toon Aerts en Corné van Kessel kan je naar de oorlog. Blijft de vraag: wat met Tom Meeusen? "Twee weken geleden sprak ik nog over banken? Maar nu moet ik nog zoeken voor een stoel in de klas", tweette de Essenaar, weliswaar met een smiley achter zijn tekstje.

Een paar weken geleden liet Meeusen in een interview al optekenen dat hij een paar banken achteruit is geschoven in het team waarin hij een paar jaar kopman was. Dat het iets te hard achteruit ging, vond hij. Maar zei Meeusen niet zelf dat hij blij was met de komst van Van der Haar als kopman? Zodat hij zelf met minder druk van start kon...

Wat bedoelt de populaire Essenaar nu eigenlijk? Dat Meeusen met andere teams praat, weten we. Dat Nys en de sponsors hem graag aan boord houden, werd de voorbije maanden ook al meerdere keren duidelijk gemaakt vanuit de Telenet-Fidea-entourage.

We menen ons zelfs te herinneren dat het ploegmanagement vertelde dat ze na het WK met Van Kessel en Meeusen aan tafel zouden zitten. Met Van Kessel is dat dus gebeurd. We kunnen ons zo maar voorstellen dat Meeusen de volgende is... Als hij dat zelf wil, tenminste.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930