Wat staat er nog op het spel in de Hansgrohe Superprestige?

Wat staat er nog op het spel in de Hansgrohe Superprestige?

In de DVV Trofee zijn de prijzen verdeeld. In de Superprestige staan morgen in Hoogstraten en volgende zaterdag in Middelkerke op het menu. En daar is nog een hoop spankracht. Zelfs bij de profs: Mathieu van der Poel heeft vier punten voorsprong op Van Aert, maar is niet buiten schot.

89 punten voor Van der Poel, 85 voor Van Aert. Het puntensysteem van de Hansgrohe Superprestige bewijst ook dit jaar weer zijn nut. Zowel morgen in Hoogstraten als volgende zaterdag in Middelkerke levert de dagzege 15 punten op, de nummer twee pakt er 14 en zo dalen we verder af. Concreet betekent dit dat zonder offday van Van der Poel, Van Aert voor een aartsmoeilijke opdracht staat om zijn tweede Grand Slam in evenveel jaar tijd binnen te halen. Maar het kan. We herinneren ons het seizoen 2013-2014, toen Niels Albert in extremis de eindzege nog werd afgesnoept door Sven Nys.

Laurens Sweeck (67 punten) lijkt zeker van de derde stek, terwijl Jens Adams (60) en Kevin Pauwels (58) nog zullen bikkelen met de vierde plaats als inzet. Toon Aerts (59) staat momenteel vijfde, maar zakt door zijn inactiviteit wellicht nog terug naar plaats acht of negen.

Dubbele punten voor dames en junioren

Nog meer spankracht bij de dames én de junioren, waar zowel in Hoogstraten als in Middelkerke dubbele punten te verdienen zijn. In beide categorieën wordt trouwens slechts rekening gehouden met de beste zes resultaten. In die wetenschap is de wel zeer ruime voorsprong van dertig punten van Sanne Cant op Ellen Van Loy in realiteit een pak kleiner. In de resterende twee crossen één keer door pech ver teruggeslagen worden zou Cants tweede eindzege nog in gevaar kunnen brengen. Bij de junioren verdedigt Toon Vandebosch een bonus van amper zes punten op Jelle Camps. Die bleef zaterdag afwezig in Lille en moet bij de eindafrekening wellicht ook minder punten laten vallen dan de Belgische kampioen. Camps is dus verre van uitgeteld.

Bij de beloften beschikt Quinten Hermans momenteel over de beste papieren, na vier zeges en twee tweede plaatsen. Enkel wereldkampioen Joris Nieuwenhuis kan hem met een achterstand van zes punten nog echt bedreigen.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!