VIDEO: Kaptheijns sprint sneller dan Cant en Verdonschot

VIDEO: Kaptheijns sprint sneller dan Cant en Verdonschot

Sanne Cant is er in eigen Lille net niet in geslaagd om een eerste overwinning in de regenboogtrui te boeken. In een sprint met drie moest ze in de slotmanche van de IJsboerke Ladies Trophy Maud Kaptheijns laten voorgaan. Laura Verdonschot werd derde. Cant pakte wel een vijfde eindzege, voor de afwezige Thalita de Jong en Ellen Van Loy.

Die eindzege kon Cant na het forfait van de geblesseerde De Jong nog nauwelijks ontglippen, zelfs met de naweeën van een beginnende keelontsteking in het lichaam. Dat hield de wereldkampioene niet tegen om ook in Lille een hoofdrol op te eisen. Terwijl Nikki Brammeier na een val kort na de start tot opgave werd gedwongen, vormde zich vooraan een kopgroep met Cant, Kaptheijns, Verdonschot, Van Loy en Sophie de Boer. Van Loy moest als eerste afhaken, even later leken De Boer en Cant ook Verdonschot en Kaptheijns overboord te kunnen gooien.

Toen De Boer met Cant in het wiel even temporiseerde, konden Kaptheijns en Verdonschot in de voorlaatste ronde toch opnieuw aansluiten. De Boer nam de koppositie in de slotronde, maar kwam ten val in een bocht. Verdonschot werd meegesleurd in die val en ook Kaptheijns raakte even uit balans. Het liet Cant toe om enkele meters voorsprong te nemen, maar ze had net te weinig jus in de benen om het vol te houden. Verdonschot en Kaptheijns sloten opnieuw aan, na het uitdraaien van de laatste bocht verraste Kaptheijns met een uitval. Cant kreeg het kloofje niet meer dicht.

Cant: "Liet me verrassen"

“Ik hield eigenlijk enkel rekening met Laura en wist niet dat Maud zo dichtbij was gekomen”, zei Cant. “Laura zette de sprint niet meteen na de laatste bocht in en ik vond het zelf ook nog iets te vroeg om uit het wiel te komen. Plots passeerde Maud met hoge snelheid aan de andere kant van de weg. Ik probeerde nog te reageren, maar ze had meteen twintig meter en dat was te veel. Nee, ik had zeker niet mijn beste dag. De benen waren op zich wel goed, maar alles van de heup tot het hoofd was miserie.”

Maud Kaptheijns kon nauwelijks geloven dat ze had gewonnen. “Ik had zeker geen superbenen en had niet verwacht dat ik dit seizoen nog een grote cross zou kunnen winnen. Op zeker moment waren Sanne en Sophie weggereden en leek de beslissing gevallen. Uiteindelijk kwamen we toch weer met vier bijeen en toen Sophie tegen de grond ging, begon alles in de juiste plooi te vallen. Toch kwam ik pas als derde uit het bos, maar toen Laura en Sanne even inhielden, ben ik gewoon gegaan. Het bleek een ingeving die me een prachtige overwinning opleverde.”



Bekijk hieronder de reactie van Maud Kaptheijns na haar zege:



Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!