Hermans spoelt WK-kater door, Iserbyt eindwinnaar DVV Trofee

Hermans spoelt WK-kater door, Iserbyt eindwinnaar DVV Trofee

Eén week na zijn grote ontgoocheling in het WK heeft Europees kampioen Quinten Hermans in Lille de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften gewonnen. Hij ging Thijs Aerts en Eli Iserbyt vooraf. Iserbyt is eindwinnaar.

Dat de voormalige wereldkampioen de eindzege zou grijpen, stond zo goed als vast. Hij begon immers aan de slotopdracht met 4:56 voorsprong op Nicolas Cleppe. Zijn start was niet denderend, maar Iserbyt rukte toch snel op naar de vierde plaats, achter het drietal van de Telenet Fidea Lions met naast Cleppe ook Hermans en Thijs Aerts. In de tweede wedstrijdhelft raakte Iserbyt nog voorbij Cleppe en zo kon hij zijn eindzege met een extra podiumplaats kleuren.

“Ik ben toch wel heel tevreden met de eindzege”, zei Iserbyt. “Het feit dat ik win met meer dan vijf minuten voorsprong bewijst toch dat ik dit klassement heb gedomineerd en dat mijn seizoen minder slecht is dan velen zeggen. Akkoord, er waren ups en downs en de bijna afgelopen winter komt niet in de buurt van de vorige, maar echt slecht was het toch ook niet. Per slot van rekening heb ik toch al zeven overwinningen geboekt.”

“Hier zat de dagzege er niet echt in. Na een matige start maakte ik al snel een knieval, waarbij ik met de knie ook tegen de nadar terechtkwam. Daarvan moest ik toch even bekomen en eigenlijk kwam ik pas na half koers in het goede ritme. Ik reed voorbij Cleppe en naderde ook op Aerts, maar een nieuw foutje in het zand deed me opnieuw wat tijd verliezen. Als ik van bij de start mee was geweest met het koptrio had het misschien een ander verhaal kunnen zijn.”

Hermans toonde zich gaandeweg de beste van de drie koplopers. Hij nam vrijwel de hele tijd het initiatief, Cleppe en Aerts moesten meermaals enkele seconden prijsgeven. Toch duurde het tot in de op één na laatste ronde voor Hermans definitief het verschil kon maken. “Het was geen makkelijk parcours om weg te rijden”, stelde Hermans. “Er zijn hier veel stroken waar je als tweede de leider goed in het zicht kan houden. Je moet hier echt enkele procenten sterker zijn dan de rest om een duidelijke kloof te slaan. Op zeker moment besliste ik dan om Aerts even de leiding te laten nemen en ondertussen zelf wat te recupereren. Dat liet me toe om in de slotfase toch te tonen dat ik vandaag de sterkste was.”

“Na de ontgoocheling van het WK had ik het enkele dagen moeilijk om me op te laden om te trainen. Vrijdag draaide ik de knop om. Ik wil nog iets maken van de laatste weken van het seizoen. Misschien deed de voorbije week van recuperatie me wel goed in dat opzicht.”

Ook zeges voor Florian Vermeersch en Luke Verburg

Bij de junioren zagen we een mooi duel tussen Arne Vrachten, die deze week te horen kreeg dat hij als belofte geen toekomst heeft bij Telenet Fidea Lions, en Florian Vermeersch, dit seizoen meermaals teruggeslagen door pech. Aanvankelijk leek Vrachten de sterkste, maar Vermeersch klampte aan en maakte het weliswaar kleine verschil in de slotronde. Belgisch kampioen Toon Vandebosch werd op bijna een halve minuut derde.

Bij de nieuwelingen was er een 25ste seizoenszege voor Luke Verburg, die meteen ook een vier op vier scoorde in de Trofee. In de derde van vier ronden reed hij weg uit een ruime kopgroep. De jonge Nederlander nam tien seconden voorsprong, maar zag zijn ploeggenoot Witse Meeussen nog sterk naderen in de slotfase. Verburg hield nipt stand, Joachim Van Looveren finishte als derde.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!