Wat staat er morgen in Lille nog op het spel?

Wat staat er morgen in Lille nog op het spel?

Morgen wordt in de Lilse Bergen de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee en de IJsboerke Ladies Trophy afgewerkt. Wat staat er nog op het spel wat betreft de eindklassementen? Weinig eigenlijk. De sfeer in het wereldkampioenendorp zal echter veel goedmaken...

Twee wereldkampioenen uit een dorp met amper 16.000 inwoners, het is een unieke prestatie. Wout Van Aert en Sanne Cant werden maandag al in de bloemetjes gezet. Na de Belgische titel begin januari was het al de tweede viering in minder dan een maand tijd. Zaterdag krijgt dat feest ongetwijfeld een vervolg op het domein van de Lilse Bergen.

"Het wordt een overrompeling", voorspelt Van Aert, die bij de beloften al eens de regenboogtrui mocht showen voor eigen volk. "Een hele speciale dag. De oma van mijn vriendin was die week overleden en dat gaf me extra motivatie om die wedstrijd te winnen. Het werd één van de mooiste dagen uit mijn carrière, maar ik verwacht dat de editie van dit jaar dat nog zal overtreffen. Er zullen heel veel vrienden en familie langs de kant staan."

"Het wordt één groot feest", verwacht dorpsgenote Cant. "Ik verwacht heel veel volk. Op het Belgisch kampioenschap vorig jaar was het al over de koppen lopen, maar met twee wereldkampioenen uit de eigen gemeente zal het nog straffer worden. Bovendien zal IJsboerke, de sponsor van de Ladies Trophy, in Lille een grote feesttent zetten."

Wat staat er sportief op het spel?

Bij de profs zal Van Aert logischerwijze moeten afrekeken met een geprikkelde Mathieu van der Poel wat de dagzege betreft. De eindzege in de DVV Trofee heeft de wereldkampioen zo goed als op zak. Met 3'07" voorsprong op Kevin Pauwels en 3'43" op Michael Vanthourenhout moet Van Aert eigenlijk alleen maar zien dat hij de finish haalt. Omdat de nummer vier -Toon Aerts- in de lappenmand ligt, kan ook niemand nog Pauwels en Vanthourenhout bedreigen.

Bij de dames heeft Cant ook al zo goed als gewonnen spel. Thalita de Jong leidt nog steeds, maar is buiten strijd, zodat Cant -die op 43" volgt- de eindzege voor het oprapen heeft. Ellen Van Loy volgt op meer dan vier minuten. Voor de derde plaats in de eindranking houdt Maud Kapteijns best haar liefje Laura Verdonschot in het oog. De renster van Steylaerst-Verona heeft een bonus van 22 seconden op het Limburgse talent.

Met een voorsprong van 4'56" op Nicolas Cleppe is Eli Iserbyt zeker van eindwinst in de beloftencategorie. Als hij van start gaat, komt ook de derde plaats van Adam Toupalik niet meer in gevaar. En de Nederlander Luke Verburg is op zijn beurt zeker van winst bij de nieuwelingen. De Lares-Dolticinirenner kan niet meer bijgehaald worden Ryan Cortjens. Uitkijken naar plaats drie, want zowel Thibau Nys (de hele week koorts) als Michael Bervoets (ook hij is ziek) geven forfait.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!