Blijft Van der Poel ook als wegrenner bij de broers Roodhooft?

Blijft Van der Poel ook als wegrenner bij de broers Roodhooft?

Als het van hoofdsponsor Corendon afhangt, zet Mathieu Van der Poel de overstap naar de weg in hun shirt. Daarvoor wil Corendon-eigenaar Atilay Uslu zelfs één miljoen euro extra investeren in de ploeg, meldt de Nederlandse krant AD.

Dat Mathieu Van der Poel ooit de overstap naar de weg zou maken, is geen nieuws. In 2018 loopt zijn contract bij Beobank-Corendon af en zou de tijd rijp zijn voor een wegcarrière. Atilay Uslu (foto), eigenaar van Corendon, wil daarin zelfs het teambudget verdubbelen naar twee miljoen euro om het Nederlandse goudhaantje langer aan zich te binden en samen de stap naar de weg te zetten.

Zo springt er nog een extra team in de dans om zijn Van der Poels krabbel. De zilveren medaillewinnaar van het afgelopen WK in Bieles is sowieso grof wild bij enkele topteams. Ook op de weg heeft hij immers al staaltjes van zijn kunde getoond waardoor topploegen al hengelden al naar zijn diensten.

Ideale optie

Voor de veldritliefhebber is het hopen dat Van der Poel voor dat vertrouwde nest van de broers Roodhooft kiest. De kans dat de Nederlander de banden met de veldritsport volledig doorknipt bij een transfer naar een wegploeg lijkt groter dan dat hij bij zijn huidige team blijft. Volgens ons niet eens zo een onrealistische optie, want Van der Poel zelf gaf ons eerder al aan dat hij voorlopig geen zin heeft om het veldrijden en mountainbiken definitief vaarwel te zeggen.

De broers Roodhooft zullen het graag horen. Al zullen dan wellicht ook nog enkele andere geldschieters over de streep getrokken moeten worden. Om een wegprogramma van niveau te rijden, moet het team ongetwijfeld upgraden naar het procontinentale niveau. En dat kost nog net dat tikkeltje meer... Wordt vervolgd.


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens - Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!