Van Aert verontschuldigt zich. Pauwels aanvaardt excuses

Van Aert verontschuldigt zich. Pauwels aanvaardt excuses

De verhitte gemoederen in de aanloop naar het WK lijken stilaan af te koelen. Van Aert verontschuldigde zich deze middag richting Kevin Pauwels. Die liet ondertussen via zijn team weten de excuses te aanvaarden. "Ik ben wel geschrokken", liet hij er bij noteren.

Psychologische oorlogsvoering was het. Van beide kanten. Pauwels daagde Van Aert uit door -al dan niet gestimuleerd- het formulier van zijn dopingcontrole op Twitter te gooien. Van Aert liet zich echter niet uit zijn tent lokken en weigerde mee te gaan in het verhaal van de transparantie.

Op de traditionele persbabbel voor het WK gaf de wereldkampioen wel aan dat hij géén TUE nodig had. Voor meer uitleg moesten de journalisten "bij Pauwels aankloppen", klonk het. "Die kon het toch goed uitleggen." Dat vonden een pak andere veldritfans en het team Marlux-Napoleon Games dan weer onder de gordel."

Ondertussen is het WK achter de rug, pakten Van Aert en Pauwels respectievelijk goud en brons en zijn de gemoederen bedaard. Van Aert gaf vandaag op nababbel in Anderlecht toe dat hij iets te ver was gegaan richting Pauwels en zich wilde daarvoor verontschuldigen. Via zijn team liet Pauwels weten dat de excuses aanvaard zijn.

"Ook al was ik geschrokken toen Wout dat zei", lezen we. "Zoiets had ik van hem niet verwacht. Ik heb hem zelf ook nooit aangevallen. Hij mocht het niet gedaan hebben. Ik zal dat ook niet vergeten, maar ik aanvaard zijn excuses." Case closed, dus. En da's misschien nog het beste.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!