WB in Denemarken bevestigd. Ook WK 2019 in Deense Bogense

WB in Denemarken bevestigd. Ook WK 2019 in Deense Bogense

De UCI heeft de wereldbekerkalender voor het seizoen 2017-2018 bekendgemaakt. Nieuw is een switch in Amerika, de terugkeer van het Franse Nommay, een nieuwe manche in Denemarken én een verhuis van Koksijde naar oktober. Fiuggi verdwijnt opnieuw uit de Wereldbeker.

De kalender staat ondertussen op de website van de Internationale Wielerunie. UCI-manager Peter Van den Abeele gaf aan Veldritkrant.be tekst en uitleg. "Op 16 september start het WB-seizoen in de Verenigde Staten in Iowa. Acht dagen later trekken we naar Waterloo. Die organisatie is trouwens in handen van Brook Watts, die ook Las Vegas organiseert. Maar Las Vegas zelf valt uit de WB en wordt tussen de twee manches door georganiseerd."

"Daarmee komen we de renners, teams en federaties tegemoet", aldus Van den Abeele. "Van Iowa is het maximaal vier uur rijden met de wagen. Dat is kostenbesparend en makkelijk te plannen."

Koksijde in oktober

De eerste manche op Europese bodem is Koksijde. "Een verrassing", noemt Van den Abeele dat. "Omdat we in november de Deense manche in Bogense willen combineren met die van Zeven in Duitsland. Bogense gaat door op 19 november, Zeven op 25 november. Een schappelijke verplaatsing en dat is belangrijk, want in 2019 wordt ook het WK in Denemarken georganiseerd. Ook in Bogense. Dat geeft de federaties en teams de tijd om de regio te verkennen vooraleer ze doorreizen naar Duitsland. Ik vind het trouwens fantastisch dat Koksijde voor die reden wilde verhuizen naar oktober."

terugkeer naar Nommay

Wat daarna volgt zijn Namen en Heusden-Zolder, traditoneel in de kerstperiode. Op 21 januari staat dan Nommay op de kalender. "En of we blij zijn met de terugkeer van Frankrijk. Nommay heeft trouwens een omloop waarmee iedereen tevreden zal zijn. De slotmanche is traditioneel in Hoogerheide, een week voor het WK in Valkenburg."

Vallen dus weg: Fiuggi en Valkenburg -omdat daar het WK wordt georganiseerd. "Negen manches, met een mooi evenwicht", besluit de Oost-Vlaming. En negen manches in zes verschillende landen. Ook dat is een positieve evolutie."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!