Isolteam Warm aanbevolen door Wout
zin om te adverteren

Sanne Cant dankt broer Kevin voor unieke WK-voorbereiding

Sanne Cant dankt broer Kevin voor unieke WK-voorbereiding

Sanne Cant is morgen onze grootste troef op een medaille tijdens het WK dames elite. Cant bereidde zich voor in Benicassim, waar ze zowaar broer Kevin als reisgezel meekreeg. "Voor het eerst had ik gezelschap op Spaanse wegen, een meerwaarde."

Uitgerekend op het moment dat Enertherm-Beobank, het team van Sanne Cant, een persbericht de wereld instuurde dat ze paste voor de WB-manche in Fiuggi, was Veldritkrant.be op bezoek bij de Belgische kampioen in Benicassim, waar ze op stage was ter voorbereiding van dit WK.

"Passen voor Fiuggi is ideaal", legde ze uit. "Zo kan ik toch eens tien dagen aan een stuk trainen. Voor het eerst, want in het verleden paste ik nooit voor een wereldbekermanche. Nu ik geen leider was, kon ik het risico pakken om eentje te skippen."

Cant kwam de voorbije jaren al enkele keren tot de conclusie dat ze de meest regelmatige van het hele seizoen is, maar dat ze op het WK net dat tikkeltje te kort komt tegen frissere dames. Denk maar aan Pauline Ferrand Prévot in Tabor, of aan De Jong in Heusden-Zolder vorig jaar. "Telkens moest ik aan de bak tegen meisjes die later aan hun seizoen waren begonnen, of die meermaals hadden gepast. Dus heb ik ook het recht om dat eens te proberen."

Morgen weten we of die aanpassing in haar programma effectief geholpen heeft. "Hoe hard ik er in geloof? Moeilijk te zeggen. In Tabor werd ik behoorlijk onverwacht tweede. In Zolder heb ik mezelf teveel druk opgelegd. En reken daar een klein gebrek aan frisheid bij. Het grote voordeel is dat ik in Luxemburg het gewicht van de koers niet hoef te dragen. Alle ogen zullen gericht zijn op Marianne Vos. Dat kan in mijn voordeel spelen."

"Samen met broer Kevin"

Opmerkelijk: Sanne kreeg op stage het gezelschap van broer Kevin. Ook hij maakt ondertussen deel uit van Beobank-Corendon en maakte in Spanje deel uit van het team. Deels als mecanicien voor Van der Poel en co, deels om Sanne te vergezellen tijdens haar trainingstochten.

"Een groot voordeel", aldus Sanne. "Ik dank de ploeg dat dit kan. Vroeger reed ik een stuk mee met de profs, maar moest ik na een tijdje alleen verder. Of vertrok ik iets vroeger. Nu heb ik mijn broer mee op pad en die cijfert zich helemaal weg. Hij rijdt mee het tempo dat ik wil. We peppen elkaar op. Dat helpt. Ik voel me mentaal sterker. Kevin geeft me ook al eens een complimentje als ik het op een helling goed doe."

Verder wilde Cant nog kwijt dat ze zich heeft neergelegd dat er op een WK altijd frissere dames aan de start staan. "Iedereen mag zich voorbereiden op zijn manier. Dat leverde bij mij al eens frustratie op, maar dat was natuurlijk onmiddellijk na de wedstrijd, wat dan wat werd uitvergroot door de media. Maar zie: nu pas ik zelf eens voor een Wereldbeker en krijg ik ook meteen wat kritiek. Zo is het altijd iets, hé (lacht)."

Ook uitkijken naar Verdonschot

De dames rijden morgen hun WK om 15u. Om 11u starten de junioren, om 13 uur is het de beurt aan de dames beloften, waar we heel wat verwachten van Laura Verdonschot. Ook zij is medaillekandidate. Meer zelfs, goud behoort effectief tot de mogelijkheden.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

LIVE

Kalender

september 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930