Drie nieuwe manches in WB 2017-2018. Zonder Las Vegas

Drie nieuwe manches in WB 2017-2018. Zonder Las Vegas

De Wereldbeker breidt volgende winter verder uit. Van negen naar tien proeven, als we de 'pré-calendar' mogen geloven. Voorts komt er een belangrijke wijziging in de Verenigde Staten, waar Las Vegas plaats zou ruimen voor Waterloo, hoofdkwartier van Trek.

Het is de Internationale Wielerunie -UCI- zelf die op zijn website een 'pre-calendar' post. Daarop worden dus tien vakjes vrijgehouden om als 'Wereldbeker' in te vullen. Dat waren er dit jaar nog maar negen. En vandaag wordt eigenlijk pas de achtste afgewerkt, want Koksijde ging door de extreme weersomstandigheden niet door.

Enige navraag leerde ons dat de kans zeer reëel is dat er volgende winter een extra wereldbekermanche komt in Denemarken. Een paar jaar geleden was daar ooit al sprake van, maar straks zou het dus definitief zijn. Een andere nieuwigheid: Las Vegas zal volgend seizoen de fakkel als WB-organisator doorgeven aan Waterloo.

Waterloo is het hoofdkwartier van fietsenfabrikant Trek, waar ook vorig jaar al gecrost werd. Toen ging de zege er naar Wout van Aert. Dit jaar zou de wedstrijd dus een stap hogerop zetten. Iowa is de tweede Amerikaanse Wereldbekermanche. Las Vegas blijft uiteraard bestaan, maar zou tussen Iowa en Waterloo door worden georganiseerd.

Naar verluidt zouden sowieso ook de Italiaanse en Duitse manches van dit jaar zeker behouden blijven, net als -uiteraard!- de drie Belgische proeven (Koksijde, Heusden-Zolder en Namen).

Ook Frankrijk (met Pontchâteau) zou opnieuw een plaatsje krijgen op de kalender. Zo komen we aan tien. Valkenburg organiseert het WK, en valt dus een jaartje uit de Wereldbeker. Uitsluitsel binnen een paar dagen, want traditioneel wordt de WB-kalender door de UCI vrijgegeven in de aanloop naar het WK

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!