Jan Denuwelaere vindt in nieuwe leven nog tijd om te crossen

Jan Denuwelaere vindt in nieuwe leven nog tijd om te crossen

Morgen wordt gecrost in Zonnebeke. Voor de organisatoren geen evidentie om een topdeelnemersveld bijeen te sprokkelen. Wel van de partij: Jan Denuwelaere. De ex-prof is aan een nieuwe leven begonnen, maar naar Zonnebeke komt hij wel heel graag terug.

Geen Wout van Aert -geblesseerd- of Mathieu van der Poel aan de start in Zonnebeke morgen. Het deelnemersveld wordt getopt door onder meer Laurens Sweeck, Klaas Vantornout, de Fransman Venturini, Jens Adams, Michael Boros en de broers Vanthourenhout. De plaatselijke crossliefhebber kijkt echter ook met belangstelling uit naar... Jan Denuwelaere.

Eigen team

Denuwelaere is ondertussen 28. De Woestenaar maakte eind 2013 een einde aan zijn profbestaan en zoekt sindsdien zijn weg in het leven. Zo stampte hij onlangs -samen met Bart Vandecasteele- het Mahieu Kona Vandermeeren-team uit de grond. Een ploegje van een 25-tal renners, gaande van miniemen tot elites zonder contract, waaronder Denuwelaere zelf. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijfje opgericht.

Denuwelaere: "JayDee's 360-Sports heet het. 360 Sports is opgericht door mijn ex-coach Miichel Geerinck. Onder die naam heb ik mijn eigen filiaal in Woesten, in mijn ouderlijk huis. Ik hou me vooral bezig met bikefitting, lactaattesten, opmaken van trainingsschema's en het geven van techniektrainingen aan jongeren. Een leuke bezigheid."

Vijfde in Leudelange

Maar Denuwelaere heeft dus ook het veldrijden niet helemaal opgegeven. "Ik ben bewust later aan het seizoen begonnen. Ik wilde vooral goed zijn tijdens de kerstperiode. Jammer genoeg is in december een goede vriend overleden, waardoor mijn hoofd echt niet naar crossen stond. Maar momenteel gaat het steeds beter. Zo werd ik vorig weekend nog vijfde in de A-cross in het Luxemburgse Leudelange. Wietse Bosmans won, zelf streed ik tot in de slotfase mee voor het podium."

Morgen is Denuwelaere dus één van de deelnemers in Zonnebeke. "De Kasteelcross ligt me nauw aan het hart. Ik behaalde er een van mijn eerste en nog steeds mooiste overwinningen uit mijn carrière. Ook vorig jaar reed ik er mijn beste wedstrijd van het seizoen. Tussen de betere profs streed ik tot diep in de finale mee voor het podium. Ik finishte uiteindelijk vierde. Dit jaar? Ik vrees dat er te weinig modder is voor mij, maar het blijft zalig om voor eigen volk een cross van niveau te kunnen betwisten. Ik ga me in elk geval volledig geven." Later rijdt Denuwelaere ook nog in Maldegem, Lille, Hoogstraten, Lebbeke en hopelijk ook in Waregem.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind meer info van Kasteelcross Zonnebeke via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!