Wout van Aert is nog niet aan trainen toe en past voor Hoogerheide

Wout van Aert is nog niet aan trainen toe en past voor Hoogerheide

Wout van Aert trok deze voormiddag op controle bij Toon Claes. Daar kreeg hij slecht nieuws: de wereldkampioen past voor Hoogerheide, de slotmanche van de Wereldbeker. Erger nog: de Kempenaar is nog niet aan trainen toe. Maandag volgt een nieuwe controle.

"Een controle in het ziekenhuis van Herentals -vandaag- wees uit dat de ontsteking in de knie nog niet weg is", klinkt het in een persbericht van zijn ploeg Crelan-Charles. "Er is beterschap, maar Wout mag voorlopig nog niet fietsen van dokter Toon Claes.

Wel heeft hij Van Aert aquajogging aangeraden om de komende dagen de conditie te onderhouden. Er komt ook extra begeleiding van Lieven Maesschalck, wat het herstel moet bespoedigen. "Mijn WK komt voorlopig niet in gevaar, maar de tijd tikt natuurlijk", stelt Van Aert in het persbericht.

Ook op Twitter reageert de wereldkampioen ontgoocheld. "So sad Fiuggi was my last race in the rainbow jersey. Without even realising it." Maandag volgt een nieuwe echo. Van Aert hoopt dat hij dan snel de training mag hervatten met het oog op Bieles...

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!