Happy Dog Cat

Quinten Hermans sluit beloftenperiode af met overtuigende titel

Quinten Hermans sluit beloftenperiode af met overtuigende titel

Het strand van Oostende liegt niet. Laat dat de conclusie zijn na de voorbije kampioenschappen. Bij de beloften domineerde Quinten Hermans van start tot finish. Zijn ploegmaat Nicolas Cleppe en Yannick Peeters graaide de twee andere medailles mee.

"Ik heb van meet af aan mijn eigen tempo proberen op te leggen, in de hoop dat dat hoog genoeg was om de titel te pakken", aldus Hermans achteraf. "Dat bleek uiteindelijk ook het geval. Maar een gezondheidswandeling is het nu ook niet geworden. Dit was een zwaar parcours, misschien wel zwaarder dan het leek."

Al zat Hermans daar niet echt mee. "Zeker niet. We hebben deze winter al heel veel lichtlopende omlopen voor de wielen geschoven gekregen, dan mag het wel eens een wedstrijd zijn waarin de conditie van doorslaggevende aard is. En dat was vandaag het geval."

Pas in de laatste ronde was sprake van genieten. "Op die manier sluit ik mijn beloftencarrière af met -naast mijn Europese- ook een Belgische titel. En dat is toch mooi." Vanaf morgen is Hermans echter prof. Al maakt dat in principe weinig uit. Op het WK in Bieles mag de Limburger -net als Eli Iserbyt trouwens- wel nog bij de U23 van start.

Cleppe: "Dichter bij profcontract"

De tweede plaats ging naar Hermans ploegmaat Nicolas Cleppe. Ook de West-Vlaming reed een sterke koers. "Dit was het hoogst haalbare, hé. Quinten was te sterk voor mij. En ik bleek op mijn beurt beter dan Yannick Peeters, die derde werd."

Voor Cleppe is dit BK-resultaat trouwens een goede zaak richting een profcontract. "Dat denk ik wel. Met een zilveren plak op het BK naast de Europese kampioen, verdien ik volgens mij wel een profcontract. Maar ik wil hier toch eerst wat van genieten. Ik rij straks zeker met een goed gevoel naar huis.

En dat geldt ook voor Yannick Peeters. "Die bronzen plak is voor mij 'loon naar werk'. Ik heb hier hard naar toegeleefd. Meer zat er volgens mij niet in. Maar dit is toch een opsteker." Voor het nieuwe Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is dit de tweede medaille nadat de Tsjech Boros zich gisteren al tot Tsjechisch kampioen kroonde...


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!