Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Ryan Cortjens heerst bij de tweedejaarsnieuwelingen

Ryan Cortjens heerst bij de tweedejaarsnieuwelingen

Ryan Cortjens was deze middag de beste op het BK tweedejaarsnieuwelingen. De Enertherm-Beobankrenner domineerde van start tot finish. Wout Vervoort en Yente Peirens werden op ruime afstand tweede en derde.

Er stond geen maat op de Lanakenaar, die van start tot finish aan de leiding reed. "Ik was best zenuwachtig voor de start", begon Cortjens na afloop zijn verhaal. "Vorig jaar viel het kampioenschap door pech in het water, maar nu verliep alles gelukkig perfect. Ik nam de kopstart en gaf die nooit meer af."

"De eerste passage door het zand voelde ik meteen dat ik veel kracht in de benen had. In de tweede ronde plaatste ik mijn versnelling, het begin van een lange solo. Deze titel doet enorm veel deugd. Dit is toch het moment waar je een heel seizoen naar toewerkt.”

Ook zilver voor Enertherm-Beobank

Het feest van IKO Enertherm-Beobank stopte niet met de gouden medaille. Achter Cortjens reed Wout Vervoort naar zilver. “Ik had niet verwacht om hier op het podium te staan”, aldus Vervoort. “Top vijf was wel het doel. Ryan ging in ronde twee te snel. Hem moest ik laten gaan, maar even later kon ik mij in de achtergrond losrukken voor de tweede plaats."

West-Vlaming Yente Peirens -uittredend kampioen- moest vrede nemen met het brons. Hij kon al bij al best leven met die derde plaats. "Aan Cortjens viel niet te tornen. Ik kon eventueel nog tweede worden, maar een tweede fietswissel deed me de das om." Peirens blijft zo steken op zes overwinningen. "Dat half dozijn is leuk, maar ik had toch liever wat betere uitslagen in de A-crossen gereden. Ik had er toch iets meer van verwacht."

Michael Bervoets -die materiaalpech kende- en Lukas Maleszewski vervolledigden de top vijf.

Foto: ©Photopress.be


Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30