Happy Dog Cat

BK junioren: Toon Vandebosch maakt favorietenrol helemaal waar

BK junioren: Toon Vandebosch maakt favorietenrol helemaal waar

Toon Vandebosch zorgde voor een tweede gouden plak voor het jongerenteam van de broers Roodhooft. Vandebosch duldde een halve wedstrijd het gezelschap van een tweetal AA Drink-jongeren, maar begon dan aan een solo. Yentl Bekaert en Timo Kielich werden tweede en derde.

Vandebosch startte voorbeeldig, net als onder meer Florian Vermeersch en de AA Drink-jongeren Arne Vrachten en Yentl Bekaert. Vermeersch (drie keer materiaalpech) en Andreas Goeman waren dé pechvogels en konden hun kansen op eremetaal niet verdedigen. Maar de anderen maakten er toch een boeiend kijkstuk van.

Na iets meer dan twee ronden begon Vandenbosch aan zijn solo. "Ik voelde de anderen ronde na ronde kraken en in de slotfase kon ik de definitieve kloof slaan. Enkel pech kon mij nog van de titel houden", aldus de praatvaar achteraf. "Of mijn seizoen nu geslaagd is? Dat zou ik niet meteen zeggen. Ik wil graag nog de Wereldbeker en Superprestige op zak steken. En het WK staat ook nog in de agenda. De Brit Tom Pidcock is zeker te verslaan." Straffe taal toch van de Westmallenaar.

Kielich als duivel uit doosje

Het duel voor zilver en brons leek tussen de ploegmaats Vrachten en Bekaert te gaan, maar in de slotronde kwam zowaar Timo Kielich nog als een duivel uit een doosje. De Limburger ging op en over Vrachten en kwam zowaar ook nog aansluiten bij Yentl Bekaert. Toch kon de West-Vlaming alsnog zijn tweede plek vasthouden. "Al heb ik me echt nog moeten reppen", aldus Bekaert. "Maar met dit zilver kan ik leven."

En Vandebosch, die glunderde de tanden bloot. "Hier heb ik van gedroomd. Ik heb de koers bewust vroeg in handen genomen. Op het technische gedeelte op de renbaan kon ik iedere ronde een voorsprong van een tiental seconden nemen. Die voorsprong verloor ik telkens tijdens de looppassage door het zand, maar dat was niet erg. Ik nam daar wat gas terug, terwijl de rest al lopend de kloof moest dichten.”

Arne Vrachten werd fraai vierde, Jelle Camps moest met plaats vijf vrede nemen.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!