Sven Nys zet alle zeilen bij om Brits toptalent in te lijven

Sven Nys zet alle zeilen bij om Brits toptalent in te lijven

Thomas Pidcock is gegeerd wild op de transfermarkt. Op 1 september wordt hij belofte. De komende drie jaar zou hij in het veldrijden blijven vooraleer de overstap naar de weg te maken. Een tussenstop bij Sven Nys lijkt ondertussen niet utopisch meer...

Zegt de naam Thomas 'Tom' Pidcock u nog niets? Wel, daar zal wellicht snel verandering in komen. De 17-jarige Brit is een wielertalent pur sang en wordt door kenners vergeleken met Mathieu van der Poel of zelfs Peter Sagan. Op de weg won hij dit jaar als eerstejaarsjunior al 'la Phiippe Gilbert juniors', een miniversie van Luik-Bastenaken-Luik. En in het veld dartelt Pidcock ook al van de ene overwinning naar de andere.

Zo werd hij in Pontchâteau met de vingers in de neus Europees juniorenkampioen en degradeerde hij de tegenstand in de wereldbekermanche op de Citadel van Namen. Op het WK in Luxemburg is hij straks uitgesproken topfavoriet. Pidcock kan al langer rekenen op interesse van heel wat topteams (ook uit de WorldTour), maar hield voorlopig de boot af. Nu hij in september belofte wordt, komt daar verandering in.

Zesdaagse van Gent

En op dit moment lijkt zowaar Sven Nys een streepje voor te hebben. Nys kan rekenen op heel veel respect van de Brit, terwijl de tweevoudige wereldkampioen en huidig teammanager van Telenet-Fidea ook zelf alle zeilen bijzet. Zo werd Pidcock en zijn gezin na de veldrit van Hasselt door Sven Nys himself uitgenodigd op de Zesdaagse van Gent. Het supertalent zou de volgende drie seizoenen focussen op het veldrijden -iets wat de Brit dolgraag doet- om daarna de overstap te maken naar de weg.

Ook daar kan Nys hem bij helpen. Als ambassadeur van Trek zou Nys Pidcock na zijn beloftenjaren namelijk bij Trek-Segafredeo (het team van onder meer Contador, Jasper Stuyven en Edward Theuns) kunnen stallen. Nys bevestigt de wederzijdse interesse. "Er is even geleden al gesproken met Thomas", klinkt het.

"Mogelijkheden"

"Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in een dergelijk talent. En ik vermoed dat die sympathie wederzijds is. Maar Thomas heeft me onlangs aangegeven met zijn beslissing te willen wachten tot na de kampioenschappen. Dat respecteer ik." Op de vraag of hij Pidcock later effectief ook bij Trek-Segafredo kan stallen, houdt Nys het bij: "er zijn wel wat mogelijkheden, ja." Wordt vervolgd..

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!