Danny De Bie vraagt om wijziging BK-parcours: minder loopwerk

Danny De Bie vraagt om wijziging BK-parcours: minder loopwerk

We zijn weer zo ver. Binnen zes dagen wordt het BK veldrijden afgewerkt. Dan moet er toch wat hommeles zijn omtrent het parcours. Opnieuw is het Marlux-Napoleon Games die het vuur aan de lont steekt: Danny De Bie vroeg en kreeg minder loopwerk dan voorzien.

Een Facebookbericht van Danny De Bie deze morgen deed al een eerste lichtje branden. "Net BK strandlopen verkend", klonk het, gevolgd door een aantal vraagtekens. Dan weet je dat er hommeles volgt. Deze namiddag zorgde persagentschap Belga voor bevestiging: 'BK-parcours aangepast', titelde het bericht.

Het BK in Oostende vindt komend weekend plaats, over een uniek parkoers, met een brug die de overgang maakt van de Hippodroom naar het strand. Die strook over het zand blijkt nu iets te lang, want de organisatie besliste maandagnamiddag om de zandpassage met 150 meter in te korten.

"Deze namiddag kregen we bezoek van Danny De Bie en die merkte op dat de renners toch wel veel zouden moeten lopen, wat ook door de regisseur van de VRT nog eens werd bevestigd. De strook was volgens hen te lang", aldus het Belga-bericht. "We hebben dan in samenspraak beslist om die strook over het zand in te korten van 480 meter naar 330 meter. We moeten niet alleen rekening houden met de profs, maar bijvoorbeeld ook met de nieuwelingen en junioren.

Deel III

Op zich toch best straf nieuws. Niet dat het parcours wordt aangepast. Wel dat dat gebeurt op aanraden van een ploegleider die toch wel betrokken partij is. De Bie is immers ploegleider van Marlux-Napoleon Games en schaduwfavorieten Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout.

Het is niet de eerste keer dat de ploeg van Mettepenningen zich roert in de aanloop naar een BK. Ook in Mol wilde de Hammenaar dat er minder gelopen moest worden. Maar daar kreeg hij zijn zin niet. Een jaar later in Waregem was er de 'balkjesaffaire'. Nu komt er dus wel een aanpassing. Wedden dat hier de komende dagen nog veel over gepalaverd wordt? We zijn nu al benieuwd naar de reactie van Wout van Aert op zijn BK-persbabbel, morgennamiddag.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico DickZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!