Marianne Vos iets te sterk voor Ellen Van Loy

Marianne Vos iets te sterk voor Ellen Van Loy

Marianne Vos blijft bewijzen dat ze helemaal terug op niveau is en straks in Bieles een belangrijke kandidate wordt voor de wereldtitel. In Baal rekende ze in de slotfase af met de sterke Ellen Van Loy om de zevende manche van de IJsboerke Ladies Trophy op haar naam te schrijven.

Van Loy pakte zoals wel vaker de jongste weken uit met een uitstekende openingsronde, die ze afsloot met een kleine voorsprong op Vos en Cant. In een volgend groepje troepten De Jong, Laura Verdonschot, Nikki Brammeier en Annemarie Worst samen. Vos slaagde erin om de kloof naar Van Loy te overbruggen, voor Cant zat dat er niet in. Vos en Van Loy bleven tot kort voor het ingaan van de slotronde samen, maar dan moest de Belgische de zevenvoudige wereldkampioene toch laten gaan. Die reed zo naar haar derde overwinning in amper vijf wedstrijden.

“Mijn start was niet eens slecht, maar Ellen ging er echt wel stevig tegenaan in de openingsfase”, zei Vos, voor het eerst in het shirt van WM3 Pro Cycling en op een Belgische fiets van Ridley. “Ik had even wat tijd nodig om in mijn ritme te komen, maar daarna kon ik toch vrij vlot naar voren rijden. Ik had wel vertrouwen in mijn nieuwe materiaal. Ridley heeft dan ook meer dan ervaring genoeg in de cross en zit goed qua geometrie. Of ik nu de topfavoriete ben voor het Nederlandse kampioenschap? Dat zou ik niet durven zeggen. Thalita zal zeker sterk presteren en er zijn nog wel enkele goede Nederlandse rensters die een rol kunnen spelen.”

Van Loy: "geen schande"

Van Loy leek dus even te kunnen meespelen voor de overwinning, maar uiteindelijk bleek Vos toch iets te sterk. “Ik denk dat het geen schande is om Vos te moeten laten gaan. Op de lange rechte stukken reed ze gewoon twee tandjes te groot voor mij. Ik ben dan ook heel blij met de tweede plaats, want ik had eigenlijk verwacht dat er wat meer concurrentes zouden terugkeren in mijn spoor. Een podiumplaats moet er gezien mijn huidige vormpeil zeker inzitten in het BK volgende week. Wordt het nog meer dan dat, dan is het een bonus.”

Hoewel Cant niet was opgewassen tegen Van Loy en Vos, leek ze toch lang op weg om een goede zaak te doen in het klassement van de IJsboerke Ladies Trophy. Ze had al vijf seconden bonificatie gepakt bij de tussensprint en reed vervolgens op zeker moment zo’n vijftien seconden voor Thalita de Jong uit. Dat zou haar in de stand op minder dan een halve minuut hebben gebracht, maar in de slotronde moest ze toezien hoe De Jong in het gezelschap van Verdonschot en Worst nog terugkeerde. In de sprint moest ze ook nog buigen voor de wereldkampioene, die zo de derde podiumplaats opeiste. De Jong behoudt in de stand 42 seconden voorsprong op Cant, die enkel nog de wedstrijd in Lille heeft om die achterstand weg te werken.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind uitslagen GP Sven Nys en klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!