Donen-Vondelmolen CX Team voorgesteld in Lebbeke

Donen-Vondelmolen CX Team voorgesteld in Lebbeke

Het AA Drink-Kalasteam van Geert Wellens duikt vanaf zondag het veld in als het Donen-Vondelmolen CX Team. Vandaag werd de nieuwe outfit -en die mag er best wezen- voorgesteld in Lebbeke. "Onze doelstelling blijft dezelfde", vertelde Wellens jr.

Enkele weken geleden kreeg gewezen veldrijder Geert Wellens leuk nieuws voor zijn damesteam. Hij mocht voor 2017 de komst aankondigen van twee nieuwe naamsponsors: peperkoekfabrikant Vondelmolen en kledijleverancier Donen. Vandaag werd het vernieuwde team officieel voorgesteld in de nieuwe outfit. Vondelmolen engageert zich voor twee jaar en ook AA Drink blijft het team verder ondersteunen.

Geert Wellens is bijzonder tevreden over het partnership met Vondelmolen: “Als kind en later ook als renner was peperkoek mijn favoriete snack. Eigenlijk jammer dat de jeugd peperkoek niet meer zo goed kent. Maar daar gaan we samen met Vondelmolen verandering in brengen", lachte de Kempenaar.

"Jonge talenten opleiden"

Het is en blijft een doelstelling van ploegleider en teammanager Geert Wellens om jonge veldrijd(st)ers op te leiden tot echte toppertjes. De vorige jaren zag het team twee talenten, Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns, doorstromen naar een topteam. Dit jaar rekende de ploeg op onder meer de youngsters Tess Van Loy, Eva Maria Palm, Axelle Bellaert, Shana Maes en Jara Noël.

"Jara kent helaas een rampjaar maar behoudt het vertrouwen en moet vroeg of laat kunnen tonen dat ook zij heel wat in haar mars heeft." Geert Wellens rekent erop dat de nieuwe omkadering het moet mogelijk maken om jonge talenten aan boord te houden en zo de vruchten te plukken van de energie die in het opleidingswerk kruipt.

Vanderbeken en Verhestraeten

"Joyce Vanderbeken (foto rechts) en Karen Verhestraeten, twee nieuwe namen in het team, zijn beiden aan een superseizoen bezig. Zij moeten zorgen voor goede uitslagen in de grotere crossen. Cedric Mertens is een jonge renner van 16 die ongetwijfeld veel kan opsteken van routinier Arne Daelmans. Arne is 43 ondertussen en won onlangs in een week de Belgische- en de Wereldtitel bij de Masters."


Foto's: ©Ispa-Photo / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!