Rob Peeters komt op de proppen met origineel idee

Rob Peeters komt op de proppen met origineel idee

Rob Peeters is het zo stilaan moe. En hij niet alleen: ook de toppers Wout van Aert en Mathieu van der Poel smeken al weken om zwaardere omlopen. Peeters heeft een origineel idee. "Het is wachten op de eerste organisator die zelf voor een echt winterse omloop zorgt."

"Nu is het toch echt wel extreem", zucht de Crelan-Vastgoedserviceprof. "Ja, er waren ook in het verleden al eens winters dat het minder regende dan normaal. Maar wat dit jaar gebeurt, heb ik nog nooit meegemaakt. Op Ardooie na hebben we dit seizoen nog geen enkel modderparcours gekregen. En dat is tenslotte toch één van de redenen waarom ik crosser geworden ben."

"Zelfs Mathieu van der Poel, toch iemand die het best tot zijn recht komt op technische en snelle omlopen, smeekt al een paar weken om regen. Ook Wout van Aert doet dat. En ik hoor in mijn omgeving dat ook het publiek snakt naar eens een echt crossparcours..."

Dus heeft Peeters zelf een oplossing bedacht. "Eerlijk? Ik wacht op de eerste organisator die zelf zijn parcours zwaarder maakt! Als die daar dan de nodige promotie rond maakt, wordt dat een schot in de roos. De veldrijders tevreden, het publiek ziet spektakel en het zal nog mooie tv opleveren ook."

"Schakel wat landbouwers of de brandweer in"

Wat Peeters dan juist bedoelt? "Eenvoudig! Het kan toch geen stukken van mensen kosten om je parcours onder te spuiten met water? In elk dorp zijn voldoende landbouwers die regenwater kunnen leveren. Of is het geen optie om de brandweer in te schakelen? "

"Ook zandomlopen zijn geschikt om de wedstrijd zwaarder te maken", vindt Peeters. "De UCI heeft een tijd geleden al de regelgeving aangepast: zandbakken mogen groter dan vroeger. Misschien moeten organisatoren een sponsor zoeken die extra zand aanlevert?"

"Niet dat dat elke week moet", besluit de Kempenaar. "Maar veldrijden blijft toch een wintersport. Afwisseling mag. Ik denk echt met heimwee terug naar de cross in Ardooie (zie foto, red)... Bij deze heb ik mijn voorstel gelanceerd. Ik kan maar hopen dat een organisator hier wat in ziet..."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!