VIDEO: vijf op zes voor Van der Poel in Superprestige

VIDEO: vijf op zes voor Van der Poel in Superprestige

Opnieuw een bloedstollend duel. Opnieuw trekt Van der Poel aan het langste eind. In Diegem pakte de Nederlandse kampioen zo vijf op zes in de Superprestige. In de tussenstand telt Van der Poel nu opnieuw vier punten voorsprong. Kevin Pauwels vervolledigde het podium.

Mathieu van der Poel blijft winnen. En de duels tussen hem en wereldkampioen Wout van Aert blijven beklijvend. Zo vorig weekend in Antwerpen en namen, zo vanavond ook in Diegem, waar de zesde manche van de Hansgrohe Superprestige werd betwist.

Een blitzstart van Van der Poel, gevolgd door een even kwieke reactie van Van Aert. Eén rondje, en twee derde van het podium lag vast. Wat restte was een uur prikken uitdelen zonder een echte kloof te slaan. Pas in de absolute slotfase maakte Van der Poel toch weer het verschil, dit keer in de zandbak.

Kevin Pauwels haalde het na ook al een leuk duel voor plaats drie. Jens Adams vervolledigde de top vijf, ook al had Gianni Vermeersch die evenveel verdiend. De West-Vlaming trapte echter zijn ketting door en viel zo ver terug.

Bekijk en beluister hieronder een verslag van de wedstrijd met de twee tenoren aan het woord.



Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen

Vind uitslagen SP Diegem en klassement via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!